21.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Uporabna dozvola žičari, Tomašević komentirao dugove za plin

VIDEO Uporabna dozvola žičari, Tomašević komentirao dugove za plin

Na konferenciji za novinare zagrebačke gradske uprave objavljeno je i da je žičara dobila uporabnu dozvolu. Puštanje u rad očekuje se do kraja mjeseca. Izgradnja jedne od najskupljih svjetskih žičara počela je još prije tri godine, a kao problem na kraju se pojavila i razina buke koja je smetala građanima, zbog čega je promijenjen i pravilnik o najvišim dopuštenim razinama buke, javlja HRT.

– Žičara ima uporabnu dozvolu, do kraja tjedna ostaje izvješće o sigurnosti, držimo se brzine procesa, izvjesno je da će ovaj mjesec početi raditi žičara, kazala je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

Dolenec je najavila i da će do kraja tjedna biti raspisan natječaj za još dva člana Uprave ZET-a.

– Procijenili smo kao Skupština društva, da bi transformirali ovo poduzeće, raspisujemo natječaj za još dva člana uprave. Tekst natječaja bit će poznat krajem tjedna, ali dajemo javnosti informaciju. Očekujemo dobar odaziv, kompetitivni natječaj, kazala je Dolenec.

Otplata duga za plin u ratama

Gradska plinara Zagreb Opskrba ponudila je poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Gradska plinara nastoji izaći u susret poslovnim korisnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći prebroditi ovo teško razdoblje u kojem je došlo do značajnog poremećaja cijena plina na svjetskom tržištu, rekao je Tomašević.

Odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom razdoblju.

Imenovao je i novog v.d. pročelnice Ureda za upravljanje imovinom i stanovanje. Naime, dosadašnji v.d. pročelnika Željko Matijašec je iz osobnih razloga molio da ne nastavi tu dužnost pa je imenovao Zoricu Zulić kao vršiteljicu dužnosti pročelnika.

– Ona je do sada 30 godina radila u Gradskoj upravi, uglavnom u ovom uredu, rekao je Tomašević.

Uskoro novi poziv za obnovu pročelja

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet objasnio je kako je došlo do pada nadvožnjaka u Buzinu:

– Došlo je do erozije ograde, sam vijadukt je u dobrom stanju. Što se tiče obnove ograde, Grad je proveo natječaj za sanaciju, radovi počinju 21. veljače.

Tijekom sanacije jedna traka će biti izuzeta od prometa te će se vozače preusmjeravati da koriste druge izlaze i ulaze u grad.

Što se tiče pregleda oštećenja, Korlaet je podsjetio da je pregledana Ilica od Frankopanske do Trga Francuske republike.

– Provjerana su pročelja koja su fiksirana, a ovaj tjedan ide sustavni pregled krovova u pješačkoj zoni i to je uvertira u nekonstrukcijsku pa konstrukcijsku obnovu koja će krenuti u ožujku, kao što nas je izvijestio Fond za obnovu.

Građane je pozvao da prate stranice Grada jer će ići novi poziv za obnovu pročelja, javlja HRT.

Najnovije

Još iz rubrike