21.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Migrant se utopio u Korani, drugi zatražili azil

Migrant se utopio u Korani, drugi zatražili azil

“Jučer, 9. veljače oko podneva, policijski su službenici na širem području Slunja pronašli trojicu stranih državljana koji su se nalazili u lošem zdravstvenom stanju zbog čega im je pružena liječnička pomoć u HMP Slunj. Nakon liječničke obrade, osobe su dovedene u službene prostorije kako bi se utvrdile okolnosti i zakonitost njihova boravka u Republici Hrvatskoj.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom razgovora s njima, policijski su službenici došli do saznanja da je još jedna muška osoba bila s njima te da je prilikom pokušaja prelaska rijeke Korane pala u vodu i vjerojatno se utopila.

Slijedom prijave policijski službenici Policijske uprave karlovačke su jučer i danas poduzimali mjere i radnje traganja za osobom te pretraživali rijeku Koranu na području Nikšića i Pavlovca. Danas poslijepodne u rijeci Korani na području Pavlovca pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe, a s ciljem utvrđivanja identiteta i okolnosti stradavanja, policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Trojica državljana Gambije su izrazila namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu”, javlja PU karlovačka

Najnovije

Još iz rubrike