Drama se nastavlja. Haker ucijenio A1, traži pola milijuna dolara ili će objaviti podatke korisnika koje je ukrao

Ilustracija unsplash

Haker traži iznos od tzv. 150 ethereuma, koji trenutno vrijede preko 470 tisuća američkih dolara

Nakon što je jučer u javnost izašla informacija da je teleoperater A1 Hrvatska hakiran, danas pristižu nove informacije.

Kako prenosi Index.hr koji je stupio s njim u kontakt, haker traži da mu tvrtka u idućih 24 sata isplati oko pola milijuna dolara u kriptovalutama, a ako to ne učine, objavit će ukradene podatke na hakerskim i darknet forumima.

“Prije najave nisu me obavijestili ni odgovorili na moj upit. Moj zahtjev za 150 ETH nije popunjen. Prošlo je skoro 48 sati, dao sam im 72”, piše haker, koji kaže da mu iz A1 nisu odgovorili na mailove koje je poslao.

Haker traži iznos od tzv. 150 ethereuma, koji trenutno vrijede preko 470 tisuća američkih dolara.

“U slučaju da 72 sata prođu, baza podataka bit će napravljena javnom. U slučaju da mi plate kao što zahtijevam, nikome ništa”, navodi u mailu.

Haker se osvrnuo na svoj napad komentirajući kako bi se A1 trebao ugledati na američke operatere.

“Čitao sam neke članke danas, A1 je 100% kriv. Brojni GDPR zakoni su prekršeni. Kao što sam rekao, na alatima radnika ne bi trebalo biti dozvoljeno gledati osobne informacije korisnika kojima trenutno ne pomažu preko telefona ili u trgovini. Također spominjem da američki operatori uopće ne dozvoljavaju pristup korisničkom računu i gledanje informacija bez verifikacije korisnika preko koda poslanog SMS porukom. Neka se A1 ugleda”, poručio je haker u mailu za Index.hr., piše rtl.hr.

Share This Article