21.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Želite li smršavjeti, ovo voće nemojte jesti

Želite li smršavjeti, ovo voće nemojte jesti

Dr. Michael Mosley čovjek je koji stoji iza niza dijeta. The Fast 800, 5:2, The Way of Life i The Fast 800 Keto neke su od njih. Nekoliko desetljeća stručnjak je za mršavljenje i ljudima savjetuje da neke namirnice izbace iz svoje prehrane ako žele smršavjeti. Jedna od njih je prilično uobičajeno voće, koje se u mnogim kućanstvima konzumira na svakodnevnoj bazi – banana.

Preporuka stručnjaka za odrasle osobe je da konzumiraju pet porcija različitog voća i povrća u danu jer ono osigurava tijelu esencijalne hranjive tvari. Međutim, dr. Mosley kaže da postoji voće kojeg treba jesti manje, kao i ono kojeg treba konzumirati više ako vam je cilj riješiti se suvišnih kilograma.

“Voće je izvrsno, ali ako želite smršavjeti, onda birajte ono koje je manje slatko, poput jabuka i bobičastog voća”, ističe u razgovoru za Sbs.com.

Na primjer, mango ima puno prirodnog šećera. Jedan mango prosječne veličine sadrži 45 grama šećera. S druge strane, šalica grožđa ima 23 grama šećera, šalica malina 5 grama, a cijeli avokado 1.33 grama.

“Ako ste mladi i vitki, možete se izvući s jedenjem slatkog voća, ali nemojte konzumirati puno manga ili banana ako želite smršavjeti”, dodao je dr. Mosley, prenosi Index, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike