Srpski dragulj žestoko izvrijeđan, američkom milijarderu pozlilo od bijesa: Zasuo “Dušana Silnog” i agente salvom uvreda

Ilustracija schreenshot N1

Rocco Commisso, predsjednik i vlasnik Fiorentine, otkrio je što se događalo prilikom pregovara o prodaji Dušana Vlahovića Juventusu…

Transfer Dušana Vlahovića u Juventus digao je Firencu na noge. Zna se kolika je netrpeljivost između navijača Fiorentine i Juventusa, koja je kulminirala čuvenim prelaskom Roberta Baggija u redove Stare dame uoči Svjetskog prvenstva 1990.

Juve je daleko najomraženiji klub u Firenci, a Vlahović je poput svojevremeno Baggija postao persona non grata u toskanskoj metropoli.

Provala bijesa u Firenci na svim stranama ne pamti se od odlaska “Zlatnog repića”. Sijevaju slave uvreda, svatko svakog napada i čini se da nema pomirenja. Predsjednik i vlasnik Fiorentine Rocco Commisso duboko je razočaran cijelom situacijom. Otkrio je što se događalo posljednjih mjeseci i nije birao riječi. Malo je reći da puca od bijesa.

Vlasnik Fiorentine izvrijeđao Vlahovića i njegove agente

Vlasnik Viola artiljerijskom paljbom zasuo je srpskog napadača, njegove agente, ali i tifose koji su ga ovih dana žestoko vrijeđali. Neki su čak izvjesili transparent na Ponte Vecchiju s njegovim likom prerušenim u klauna.

“Jako sam razočaran, mislio sam da sam pokazao svoju ljudsku veličinu. Zloću, uvrede i prijetnje koje su izrečene ovih dana ne mogu prihvatiti. Dopuštaju mi da razmislim o svojim odlukama za budućnost. Liječnici su mi savjetovali da ostanem u SAD-u, ali ja sam ipak otišao u Firencu kako bih se vidio s Vlahovićem. To je bilo u studenom. Pozlilo mi je i naljutio sam se na njega. Zadnjih nekoliko puta kada smo se susreli, nije me ni pozdravio”, ljutito je kazao američki milijarder talijanskog porijekla.

“Dok se Dušan igrao skrivača s tifosima, ja sam krajem studenog pokušao dogovoriti produljenje ugovora, no njegovi agenti su bili nepošteni i lažljivi. Imali smo dobar sastanak, dogovorili smo se i morali smo se samo naći da sve potpišemo. Odjednom su mi rekli da ugovor od 4,5 milijuna eura neto više nije dovoljan. Tražili su 8 milijuna po sezoni i 10% provizije od budućeg transfera. Kasnije su moji suradnici otišli u Englesku da pregovaraju s raznim klubovima iz Premierlige, ali njegovi zastupnici su sve sabotirali. Već su imali dogovor s Juveom, možda i u svojstvu slobodnog igrača. Cilj im je bio osloboditi se ugovora i uništiti Fiorentinu, nešto što se sve više događa u nogometu, kao s Mbappeom, Insigneom, Donnarummom, Kessiéom, Dybalom… Htjeli su se obogatiti na grbači Commissa i Fiorentine”, vlasnik Fiorentine zaključio je tiradu u trećem licu.

Salve uvreda u Firenci

Na kraju je ipak uspio prodati Vlahovića i dobro zaraditi.

“Bilo je dobro, za neke remek-djelo. Uprihodili smo 80 milijuna eura i s time gledamo u budućnost. Ne možete se natjecati s klubovima koji imaju zaradu kao Juve. Ukupno sam uložio 314 milijuna eura u Fiorentinu: 180 za kupnju kluba i 110 za podmirivanje dugova, a ostatak na operativne troškove. Puno je to“, pojadao se američki milijarder koji je vlasnik Mediacoma, pete najveće kabelske televizije u SAD-u.

Commisso nije zadovoljan ni ponašanjem navijača Fiorentine. I on se našao na meti vatrenih tifosa.

“Ne mogu opravdati uvrede koje su me povrijedile i tjerale na razmišljanje. Mislio sam da sam pokazao svoju ozbiljnost, čini mi se nevjerojatnim da se nijedna građanska institucija nije zauzela protiv transparenta na Ponte Vecchiju. Nitko nije intervenirao, nitko ne traži krivce. Bilo je to veliko razočaranje. Sad znam da u Firenci ima ljudi koji vole moj novac, ali ne i moju prisutnost. Morat ću donijeti jasne odluke“, znakovito je zaključio, piše gol.dnevnik.hr.

Share This Article