28.4 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Preuzimanja u privatnom zdravstvu: Zagrebačka Poliklinika Aviva preuzela je Polikliniku Dijagnostika 2000

Preuzimanja u privatnom zdravstvu: Zagrebačka Poliklinika Aviva preuzela je Polikliniku Dijagnostika 2000

Zagrebačka Poliklinika Aviva preuzela je Polikliniku Dijagnostika 2000, čime želi ojačati svoju poziciju na tržištu, posebno u radiološkoj dijagnostici.

Kako su u srijedu priopćili iz Avive, Dijagnostika 2000 prva je privatna dijagnostička ustanova u Hrvatskoj koja je još 1996. godine bila opremljena uređajem za magnetsku rezonancu. Od tada se pozicionirala kao centar izvrsnosti u radiologiji, piše una.world

Aviva najavila nekoliko investicija u ovoj godini

S druge strane, Aviva je za ovu godinu najavila nekoliko većih investicija, a preuzimanje Dijagnostike 2000 prva je od njih.

“Dijagnostika 2000 ojačat će poziciju Poliklinike Aviva u radiološkoj dijagnostici i osigurati dodanu vrijednost za preko 40.000 naših korisnika. Ovo je naša druga investicija u privatnom zdravstvenom sektoru kao jednom od smjerova naših ulagačkih aktivnosti”, poručio je predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive Igor Čičak.

Inače, Provectus Capital Partners (PCP) je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je investiralo u Polikliniku Aviva putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Uz pomoć ASEF fonda ostvarena je i investicija Avive u Dijagnostiku 2000, objašnjavaju u Avivi.

U Dijagnostici 2000 tvrde da će im ulazak pod okrilje Avive pomoći u daljnjem razvoju poslovanja

Dijagnostika 2000 posjeduje dva najsuvremenija aparata za magnetsku rezonancu marke Siemens te ima ugovore sa svim većim osiguravajućim kućama, kao i s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

“Vidimo značajne prednosti ulaska pod okrilje Poliklinike Aviva, kako za daljnji razvoj našeg poslovanja, tako i za daljnji razvoj našeg specijalističkog tima”, zaključio je ravnatelj Poliklinike Dijagnostika 2000 dr. med. Bojan Jernej. una.world

Najnovije

Još iz rubrike