15.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Jednostavan napitak od češnjaka koji jača imunitet i pomaže tijelu ukloniti toksine

Jednostavan napitak od češnjaka koji jača imunitet i pomaže tijelu ukloniti toksine

Češnjak je jedan od sastojaka koji se najčešće koristi u kuhinji širom svijeta. Hrani daje specifičan okus, a vjeruje se i da liječi mnoge bolesti.

češnjak
Ilustracija unsplash

Češnjak djeluje antibakterijski, a može smanjiti visoki krvni tlak i kolesterol, spriječiti koronarne bolesti srca i srčani udar. Također, može zaustaviti učinke ateroskleroze. Ako patite od svakodnevnih zdravstvenih problema kao što su slinavica, putnička proljev, prehlada, gripa, ugriz kukca ili gljivičnih infekcija, češnjak će riješiti problem. Osim toga, aktivno sudjeluje u ublažavanju simptoma osteoartritisa, dijabetesa i povećane prostate, piše centarzdravlja

Češnjak jača imunitet i pomaže tijelu ukloniti toksine, a u kombinaciji s medom i đumbirom ublažava i uklanja negativne učine kemoterapije. Češnjak je najbolje konzumirati sirov i to na prazan želudac jer je, u suprotnom, tijelu otežana apsorpcija svih njegovih hranjivih tvari.

Brojna su istraživanja pokazala kako češnjak doprinosi podizanju sveopćeg imuniteta te usporava rast tumora, pogotovo kada se konzumira redovito i često, a ono što je bitno za spomenuti je da nije potrebno jesti sam češnjak kako biste iz njega dobili sve ono najbolje, već je jednako zdravo piti i vodu od češnjaka.

Recept za vodu od češnjakastory.hr

Kako ju pripremiti?

Sam postupak je vrlo jednostavan. Ogulite i prepolovite 8 režnjeva češnjaka te ih isperite vodom, a zatim ih ubacite u teglu, prelijte litrom vode i ostavite zatvorene u hladnjaku sat vremena.

Kako se koristi?

Jedna litra vode od češnjaka trebala bi vam trajati 3-4 dana. Pomiješajte četvrtinu čaše vode od češnjaka s tri četvrtine obične vode i pijte barem tri puta dnevno. Prvog dana konzumacije smije se piti svakih sat i pol. story.hr

Najnovije

Još iz rubrike