Croatia Airlines privremeno obustavlja liniju za Dublin, Ryanair povećava broj letova

Ilustracija: Dublin unplash

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, kako je ranije i najavljeno, od kraja siječnja do kraja ožujka ove godine, u vrijeme smanjene potražnje, neće prometovati na liniji između Dublina i Zagreba. S obzirom na to da je ovu liniju u prosincu prošle godine uveo i irski Ryanair, dva će grada i dalje ostati povezana direktnom linijom.

Croatia Airlines još će ovog četvrtka i nedjelje (27. i 30.01.) prometovati na direktnoj liniji između Dublina i Zagreba, a zatim će ju privremeno obustaviti. Plan hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika jest ponovno obnoviti promet na ovoj liniji od 31. ožujka, odnosno od samog početka ljetnog reda letenja. Prema trenutnim podacima, u nadolazećoj bi ljetnoj sezoni Croatia Airlines između Dublina i Zagreba trebala prometovati tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, što je jedan let tjedno više u odnosu na prethodnu ljetnu sezonu, piše Croatian Aviation.

S druge strane, irski Ryanair koji je ovu liniju pokrenuo na početku prosinca prošle godine, od 04. veljače privremeno povećava broj rotacija s postojeća tri na četiri tjedna leta. Radi se o povećanju najavljenom samo za veljaču i ožujak. U razdoblju dok Croatia Airlines neće prometovati između dva grada, Ryanair će obaviti ukupno 32 povratna leta te ponuditi 11.664 sjedala između Dublina i Zagreba.

Letove utorkom, četvrtkom i nedjeljom Ryanair obavlja sa zrakoplovima tipa A320 kapaciteta 180 sjedala, dok će na dodatnim letovima petkom prometovati zrakoplovi tipa B737-800 koji kod ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 189 sjedala.

Sama potražnja u veljači je i inače slaba i iz i prema hrvatskim zračnim lukama, a ove godine, baš kao i prošle, negativan utjecaj stvara globalna pandemija. Iz tog je razloga u sljedećih nekoliko tjedana moguće pronaći povratne karte za Dublin po vrlo niskim cijenama, već od 60 eura bez predane prtljage. Irski se avioprijevoznik zasigurno neće zadovoljiti trenutnim yieldom na linijama iz Zagreba, pa će to pokušati kompenzirati cjenovnom politikom kada se oporavi i sama potražnja, dakle u proljeće i ljeto ove godine. N1

Share This Article