15.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo MVEP: Želalićeva karijera nema veze s Frkom-Petešićem

MVEP: Želalićeva karijera nema veze s Frkom-Petešićem

Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frkom-Petešićem.

Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine.

Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić, piše MVEP.

Frka Petešić i njegova supruga i djeca koristili su uslugu prijave prebivališta u Vinodolskoj 8 u Zagrebu u stanu Hermine Cebović Želalić, supruge Ilije Želalića, koji je 2018. doživio karijerni bingo: imenovan je za izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Alžiru, piše danas net.hr.

Isto je danas komentirao i premijer Andrej Plenković koje je rekao da, koliko on zna, Frka Petešić nije imao veze s imenovanjem.

“Koliko se ja sjećam on radi u Ministarstvu vanjskih poslova možda čak i duže nego ja, 1993. ili 1994. godine. Njegova karijera nema apsolutno nikakve veze sa Zvonkom (Frka Petešićem)”, kazao je premijer.

Najnovije

Još iz rubrike