1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vidović: Mislim da bi Banožić sam trebao shvatiti da je vrijeme za...

Vidović: Mislim da bi Banožić sam trebao shvatiti da je vrijeme za odlazak

Predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović bio je gost N1 Studija uživo. Komentirao je sukob ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Vidović kaže kako smatra da bi ministar obrane Mario Banožić trebao deklasificirati dokumente inspekcijskih nalaza o admiralu Robertu Hranju. “Ne vidim razloga, postoji veliki interes javnosti, da se ne objavi taj dokument”, kaže Vidović.

Hranj nije napravio nikakav propust, kaže Vidović.

“Sustav obrane je po svom sastavu usmjeren na dogovor predsjednika, ministra obrane, premijera, i drugih dionika. Ako vam predsjednik Republike kaže da nema dijaloga, jasno je što treba napraviti. Mislim da bi ministar sam trebao shvatiti da je vrijeme za odlazak. Bilo je s njegove strane neodgovorno uvući načelnika Glavnog stožera u političku priču. Predsjednik s vojskom komunicira zapovjedima, ministar odlukama. Predsjednik je izdao zapovijed, zapovijedi se ne propituju, one se izvršavaju. Nakon toga je došlo do čega je došlo. Ne vjerujem da predsjednik laže, mi ćemo zatražiti te nalaze. Po rezultatima tih nalaza je jasno da je načelnik Glavnog stožera radio po zakonu”, govori Vidović dodajući da kad optužujete načelnika Glavnog stožera onda optužujete i vojsku.

“U najmanju ruku me to začudilo”, kaže Vidović o odbijanju ministra Banožića da pokaže ugovore o kupnji Rafalea.

“Ja da sam na mjestu ministra obrane, ja bih sam otišao ako ne postoji mogućnost komunikacije. To ne znači da si loš niti bilo što drugo nego da čitav jedan sustav stoji zakočen. Mislim da je vrijeme da ode”, zaključuje Vidović, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike