8.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Koliko će nas koštati šišanje kad pređemo na euro?

Koliko će nas koštati šišanje kad pređemo na euro?

Ako je sad 70 kuna, otići će na 120 kuna, to je realna cijena’ tvrdi predsjednik ceha frizera i kozmetičara Ivica Zanetti

Predsjednik ceha frizera i kozmetičara kazao je da su cijene frzerskih usluga u Hrvatskoj porasle za 20 posto, piše RTL.

Među 239 tisuća i 278 blokiranih građana su i neki frizeri, dok drugi zbog poskupljenja struje i plina dižu cijene.

Neki od njih žale se da za lokal od 29 metara četvornih imaju račun za plin veći i od 2,5 tisuće kuna. Za vrijeme teškog zatvaranja, svima su najviše nedostajali upravo frizeri jer nisu smjeli raditi, a čini se da će svima uskoro početi nedostajati i njihove stare cijene.

RTL-ov reporter Goran Latković o skoku cijena frizerskih usluga razgovarao je s predsjednikom ceha frizera i kozmetičara Ivicom Zanettijem.

“U ovom trenutku u Hrvatskoj su, ne samo zadnjih par dana nego i zadnjih mjesec i godinu dana, cijene porasle za 20 posto”, kazao je Zanetti za RTL.

Kazao je da je čuo od kolega da je cijena plina na zadnjem računu narasla 200 i do 300 posto.

“Mislim da je to nevjerojatno, ali istinito. Nisu porasle samo cijene energenata, nama je porasla cijena repromaterijala, svega, dnevnih novina…”, kazao je Zanetti.

Komentirao je i koliko će koštati šišanje kada uvedemo euro.

“Pošto surađujem s frizerima iz regije, u Sloveniji je cijena usluga kad su prešli s tolara na euro porasla za 50 posto. Matematički gledano kod nas, ako je šišanje 70 kuna, morat će otići na 120 kuna i biti 10 do 15 eura. To je realna cijena usluge koja se naplaćuje u Europi”, kazao je za RTL.

Na pitanje znači li to da je odzvonilo kvartovskim frizerskim salonima i hoće li dio frizerskih salona moći preživjeti Zanetti je kazao:

“Ja mislim da je 20, 30, 40 i 50 kuna neodrživa usluga. Nema to ekonomsku računicu i ti frizeri će morati ključ u bravu. Mislim da će se zatvoriti 20 posto kvartovskih frizerskih salona”, kazao je.

Dodao je i da si mnogi umirovljenici neće moći priuštiti šišanje.

“Kako će umirovljenici preživjeti, pitanje je jer im je važnije da će imati za kruh i mlijeko nego ošišati se. Frizeri koji rade za 20 kuna, oni će njima biti dostupni samo na crnom tržištu. S ovakvom politikom će se desiti da će se crno tržište još jače pojačati”, kazao je Zanetti za RTL.

VIDEO Konverzija kuna u euro: Po jednoj transakciji limit 100 novčanica ili kovanica, bez naknade

Usporedba cijena 177 artikala: U 10 mjeseci poskupio svaki drugi proizvod, neki i 150%

Najnovije

Još iz rubrike