Pljušte optužbe nakon debakla domaćina Eura: Uloženo više od 350 milijuna eura, a Mađarska je najgora u povijesti

Foto: Marino Bobetić/Unsplash

Porazom od Islanda 31:30 pred više od 20 tisuća navijača domaćin Mađarska ispala je već u prvom krugu Europskog rukometnog prvenstva.

Iako su imali velika očekivanja od ovog turnira, uloženo je oko 360 milijuna eura za izgradnju tri nove i renovaciju postojeće dvorane, Mađari su doživjeli ogroman debakl.

Završili su tako na 15. mjestu ukupnog poretka, što je pak najgori plasman u povijesti mađarskog rukometa. Dakako, to je izazvalo ljutnju mađarskih medija, koji su poludjeli na izjavu kapetana Istvána Gulyása, koji je tek kratko poručio kako se nemaju čega sramiti.

“Iako smo eliminirani, nemamo se čega sramiti. Znali smo što nas čeka u ove tri utakmice Europskog rukometnog prvenstva. Planirali smo smjenu generacija, htjeli smo stvoriti mladu momčad i igrali smo dobar rukomet. Možemo biti zadovoljni s posljednje dvije i pol godine, iako nam je sada ostao gorak okus u ustima”, rekao je Gulyás.

Već sada je jasno da je ambicijama mađarske rukometne reprezentacije presudio iznenađujući poraz od Nizozemske, hit-momčadi Europskog rukometnog prvenstva koja je osigurala prolaz u drugi krug kao drugoplasirana momčad skupine B.

Unatoč tome, Mađari su imali šansu za prolaz u drugi krug. Tako smo tijekom susreta protiv Islanda vidjeli čak 23 izjednačenja, a utakmica je prelomljena kada je Island tri minute prije kraja pobjegao na +2 (31-29).

Mađarska je smanjila na 31-30, te imala napad za izjednačenje, ali nije uspjela.

No mađarsku javnost više zabrinjavaju ogromni novci koji su uloženi u organizaciju ovog turnira. Izgrađene su tri potpuno nove dvorane u Budimpešti, Szegedu i Tatabanyji, dok je dvorana u Debrecenu renovirana.

Primjerice, dvorana u Szegedu u kojoj je hrvatska rukometna reprezentacija igrala utakmice prvog kruga turnira, koštala je čak 84 milijuna eura, dok je na dvoranu u Budimpeštu gdje će se igrati finale Europskog rukometnog prvenstva potrošeno 218 milijuna eura, piše mađarski Atlatszo, piše Gol.hr

TAGGED:
Share This Article