Radujete se koncertu Petra Graše u splitskoj Areni? Mogli biste se razočarati jer je veliki glazbeni spektakl koji se treba održati uoči Valentinova – pred otkazivanjem

Dnevnik.hr

Za nešto više od tri tjedna Petar Grašo trebao bi u splitskoj Spaladium Areni održati veliki koncert uoči Valentinova zakazan za 11. veljače. Ulaznice su još uvijek u prodaji (kreću se od 120 do 170 kuna), međutim sve je izglednije kako će Grašo ipak morati pomaknuti termin koncerta.

Unatoč tome što se održava u skladu s važećim epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite – uz ulaznicu i digitalnu COVID potvrdu ili važeći negativni test, na ulazu će biti potrebno predočiti i identifikacijski dokument.

Naime, zbog rapidnog širenja omikron varijante koronavirusa, ne samo u Splitu, nego u cijeloj Hrvatskoj, prošlog su tjedna na snagu stupile nove mjere prema kojima su zabranjena sva javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (do sada je bilo 100). Okupljanja s COVID potvrdama ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja s više od 25 osoba (do sada 50), a ona uz COVID potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Martina Podgorski iz Grašinog PR tima kazala je kako će se koncert svakako održati, ali još nije poznato u kojem terminu.

– S obzirom na trenutačno stanje s epidemijom i nove izdane mjere, još ne znamo hoćemo li koncert održati u predviđenom terminu, što ovisi o epidemiološkoj situaciji u tom trenutku. Ono što je sigurno jest da će se sve raditi prema aktualnim preporukama HZJZ-a, kaže Podgorski.

Petar će u svojem rodnom gradu nastupiti nakon pet godina. Najavljujući nastup na Radio Dalmaciji kazao je kako mu se jako raduje i da ga prolaze trnci od lipote i malo straha jer se radi o njegovom Splitu.

– Koncert prije šest godina je produkcijski bio na visokoj razini, a ovaj će biti još nekoliko ljestvica iznad. Ljudi će se osjećati kao da su na svjetskom koncertu. Neće biti puno filozofije nego hitova. Ja ne slavim previše Valentinovo jer ne stignem, ali Valentinovo je svaki put kad napraviš neku večericu i sjedneš s nekim koga voliš i pustiš muziku, rekao je pjevač.

Njegov najnoviji hit ‘Jel ti reka ko’ pušten prije mjesec dana na YouTubeu dosad je pregledan više od milijun i pol puta i postao je veliki hit u regiji.

Petar još ima razloga za slavlje jer će na ljeto prvi put postati otac, a s Hanom Huljić uskoro bi trebao stati i pred oltar, piše Slobodna Dalmacija.

Share This Article