28.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Velika potraga u Rijeci za Petrom (44): Nestao je 1. siječnja, sestra...

Velika potraga u Rijeci za Petrom (44): Nestao je 1. siječnja, sestra moli za pomoć

Najveća potraga za Petrom Vizintinom krenula je ovog, nedjeljnog jutra, u Rijeci.

Petra, kojem se svaki trag i glas gube 1. siječnja u jutarnjim satima u riječkoj Ružićevoj ulici, danima se tražilo po svim zakucima Rijeke.

Prvenstveno zahvaljujući energiji njegove sestre Ana Marije Vizintin, u dobrom su dijelu “pretreseni” prostori Hartere i kao i još nekolicina lokacija koji su izrasli u prave beskućničko-skvoterske hramove. Na žalost ta potraga nije dala rezultata, uočeni su određeni tragovi i indicije, ali bez krajnjeg rezultata, piše Novi list.

“Civilna zaštita i njezini stručni ljudi, posebno okupljeni u udrugu eRIpio, osmislili su i pokrenuli današnju potragu. Prema uputama uz njihove volontere, okupilo nas se još osam parova, a zahvaljujem se i PU Primorsko-goranskoj koja je također aktivno uključena u potragu za mojim bratom”, rekla je Vizintin.

Moli sve koji su imali moguće kontakte ili su ga možda samo negdje vidjeli da podatke dostave policiji.

Odjeven je u svijetle traperice, tamu majicu i jaknu dok je obuven bio u tamne tenisice, poručuje Ana Marija Vizintin.

“Znala sam da postoji jedan nama ne toliko vidljivi svijet beskućništva, uvijek i osobno pomažem ljudima koji sami ne mogu, ali ovo što sam doživjela tijekom potrage za bratom nadilazi i najsmjelija ili najdepresivnija razmišljanja. Moj je brat izrazito emocionalna, senzibilna osoba koja je također znala ukazivati na ovakve probleme, no mislim da je krajnje vrijeme za djelovanje i na tom planu. Moramo se naprosto kao društvo – probuditi”, dodala je Vizintin, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike