24.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Penava komentirao razlog velikog odlaska stanovništva: Krivi su su neodgovorni političari

Penava komentirao razlog velikog odlaska stanovništva: Krivi su su neodgovorni političari

Vukovar je izgubio petinu stanovnika. Unatoč velikim ulaganjima države u revitalizaciju, Vukovarsko-srijemska županija je s najviše iseljenih. O ove podatke komentirao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

”Odgovorni su neodgovorni političari, prije svega. Samo se prisjetite ovih zadnjih afera, HNB, prije toga Softver, gdje nešto što košta 4 mi platimo 16 milijuna kuna. Afera Janaf, afera Krš-Pađane, mogli bi nabrajati u nedogled. Tu su ogromni financijski gubici, ali i gubitak povjerenja u pravosuđe. Gledate kako jedni prolaze, kupuju skupe stanove od po osam tisuća kvadrata, a vi se trudite, pokušavate i ne ide”, komentirao je Penava.

”Uzrok je jedan sustav koji je napravljen, koji cijeni prije svega partijsku iskaznicu, dakle podobne. A ne one koji žele raditi, koji se pokušavaju svojim rukama izboriti za dobrobit sebe i obitelji. To je uzrok ovakvih brojki”, dodao je Penava.

Smatra kako se treba smijeniti vlast, promijeniti trenutnu Vladu.

”Ova vlada se kiti titulom najkorumpiranije vlade u EU. To je uzrok ovih problema”, naglasio je vukovarski gradonačelnik.

Rekao je kako ga ovi statistički podaci nisu iznenadili, no kako treba gledati i na budućnost. Spomenuo je kako su zbog nesposobnosti vlasti Sisačko-moslavačkoj županiji, u kojoj se isto dogodila demografska katastrofa, iscurile milijarde kuna kroz prste.

Odgovornost vidi u vlasti. Vjeruje da treba vlast koja je spremna rasteretiti porezni sustav, stati iza svakog frizera i ugostitelja, a ne kroz poreznu upravu i ostale institucije se postavljati kao da su ti ljudi došli nešto ukrasti.

”Imaju tretman kao da su neprijatelji. To je jedna otrovna klima, koja je nažalost prisutna u Hrvatskoj, uvučena kroz ove korupcijske afere, daje ovakve rezultate. Dok ne promijenimo te ljude, nema drugog ishoda”, rekao je Penava.

Još nisu poznati podaci o etničkoj strukturi u Hrvatskoj.

”Tragedija je da ja još od 2011. godine vičem da je i taj popis bio netočan. I tad se falilo u procjeni za jedno 5-6 tisuća stanovnika. Ovaj popis je puno autentičniji, zahvaljujem se ljudima iz Zavoda za statistiku koji su odradili jedan kvalitetan posao. Nisu do kraja realne brojke, ali su puno realnije, po njima ćemo doći u one okvire koje smo imali. Bit će sve kako treba biti”, rekao je vukovarski gradonačelnik, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike