-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Novaku Đokoviću opet odbijena viza za Australiju, ide u pritvor

Novaku Đokoviću opet odbijena viza za Australiju, ide u pritvor

Australski ministar za imigracije Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijsko prava i poništio vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću. Ipak, ovime drama oko Đokovićevog boravka u Australiji nije okončana. Njegov pravni tim priprema žalbu na ovu odluku.

Đoković će u 22 sata po našem vremenu biti na razgovoru s imigracijskim službenicima, a nakon toga bi mogao biti u pritvoru u uredu odvjetnika do nedjelje kada bi o slučaju trebao odlučivati Savezni sud Australije.

Podsjetimo, australske vlasti već su jednom oduzele vizu tenisaču. Po slijetanju u Melbourne Đoković je sedam sati proveo u zračnoj luci, a nakon toga oduzeta mu je prethodno izdana viza i svjetski broj jedan poslan je u imigracijski pritvor u hotel Park.

Razlog cijele situacije u kojoj se tenisač našao je njegovo izuzeće od cijepljenja koje australske vlasti ne priznaju. Đoković je, prema dokumentima koje su njegovi odvjetnici dostavili sudu, covid prebolio u prosincu prošle godine.

Sudac Anthony Kelly odlučio je potom da su australske vlasti pogriješile i tenisaču vratio vizu. Đoković je nakon toga počeo trenirati, a organizatori su ga ubacili i u ždrijeb turnira na kojemu je deveterostruki osvajač u prvom kolu trebao zaigrati protiv svog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

Australija je ponovno odbila vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću i namjerava ga deportirati.

Ministar za imigracije Alex Hawke odbio je vizu tenisaču Novaku Đokoviću, a u priopćenju je rekao da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

“Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka.

Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične službe i gospodin Đoković.

Morrisonova vlada čvrsto je opredijeljena zaštiti australskih granica, posebno u vezi s pandemijom covida-19.

Zahvaljujem službenicima Ministarstva unutarnjih poslova i australskih graničnih snaga koji svaki dan rade kako bi služili interesima Australije u sve izazovnijim operativnim okruženjima”, stoji u priopćenju ministra Hawkea, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike