-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Omiljeni radijski voditelj Vicko: Još uvijek osjećam posljedice koronavirusa, hodam uz pomoć...

Omiljeni radijski voditelj Vicko: Još uvijek osjećam posljedice koronavirusa, hodam uz pomoć štapa!

Radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko (56) rekorder je po broju osvojenih Večernjakovih ruža. Popularni Vicko Budilica je za svoj jutarnji show na tadašnjem Obiteljskom radiju svojio čak sedam Ruža koje i danas čuva na posebnom mjestu. Vicko je i gost ovotjednog Podcasta Večernjge lista, u kojem se prisjetio godina kad je bio najomiljeniji radijski voditelj u Hrvatskoj, ali i ispričao kako je jedva prebilio koronavirus, od čijih se posljedica još oporavlja.

– Tih je godina konkurencija u svakoj kategoriji bila velika, brojna i jaka. Glas publike, čitatelja Večernjeg lista, ujedno i slušatelja radijskog programa, značio je posebno priznanje da je to što se radi prepoznato. Osobno nisam nikad pozivao slušatelje da glasaju za mene, a oni su svejedno svake godine glasali za mene. Bilo je to vrijeme prije društvenih mreža, kada je radio mijenjao i Facebook i Twitter – prisjetio se Vicković.

– Atmosfera je uvijek bila napeta jer nismo unaprijed znali tko je dobio. Neki nominirani kolege znali su mi dobaciti da mene boli briga jer sam već osvojio Ružu, a zapravo sam strepio kao i prvi put. Najviše sam bio iznenađen prvi put, a kada su se zaredale Ruže svaki put sam bio uvjeren da će izabrati nekog drugog jer je ja već imam. Kad ono, nagradu sam dobio još šest puta – kazao je Vicko, koji posebno pamti dodjelu kada mu je nagradu trebala urućiti najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić.

– Bilo mi je veliko razočaranje kada su zapravo vizualnim efektom simulirali njezinu prisutnost. No, Janicu sam zato upoznao iduće godine na Snježnoj kraljici, kada sam vodio program. Pozvao sam je na pozornicu da mi čestita na osovojenoj Večernjakovoj ruži, a pala je i prava čestitarska pusa – kazao je Trpimir Vicković, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike