5.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kolindina kći već tri godine studira na Harvardu! U Hrvatskoj je nizala...

Kolindina kći već tri godine studira na Harvardu! U Hrvatskoj je nizala sportske uspjehe, ali i napisala knjigu

U siječnju 2015. godine Kolinda Grabar-Kitarović (53) postala je prva predsjednica u povijesti Republike Hrvatske. Svoju dužnost obnašala je sve do veljače 2020., a nakon toga povukla se iz javnosti. Njezini poslovni uspjesi, ali i privatan život i dalje su mnogima zanimljivi. Kolinda je od 1996. godine u braku sa suprugom Jakovom Kitarovićem s kojim ima dvoje djece, kći Katarinu i sina Luku.

Katarina Kitarović vrhunska je sportašica koja je bila državna prvakinja u klizanju. Uz to i školske obveze oduvijek je s lakoćom rješavala. Bila je odlična učenica u svim školama koje je pohađala, a u kolovozu 2019. godine otputovala je u SAD na studij. Katarina Kitarović primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta, polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu.

Na kraju je odabrala Harvard. Na uspješan rezultat utjecalo je i to što je odlična klizačica, a preporuke su dali i profesori iz škola u Zagrebu i Bruxellesu. Stipendiju su joj ponudila sva četiri sveučilišta, a iznosi dvostruko više nego što je iznosila godišnja plaća hrvatske predsjednice.

Katarina Kitarović tijekom srednje škole napisala je i zbirku kratkih priča kojom je željela pomoći ljudima koji se bore sa suicidalnim mislima, a nastala je na temelju istinitih iskustava njezinih kolega. Jedan od mentora prilikom priprema za Harvard bio joj je i glasoviti dramaturg Miro Gavran. Kolinda Grabar-Kitarović uoči Katarinina odlaska u SAD od svoje se kćeri oprostila na Facebooku.

– Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!“ (Washington, travanj 2008., 7-godišnja Katarina u razgovoru u Bijeloj kući). Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni Mama i Tata – napisala je tada bivša predsjednica na Facebooku objavivši i sliku svoje kćeri, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike