0.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Reagiranje župana bjelovarsko-bilogorskog na podizanje spomen-ploče Milanu Tepiću u Banjoj Luci

Reagiranje župana bjelovarsko-bilogorskog na podizanje spomen-ploče Milanu Tepiću u Banjoj Luci

Podizanje spomen-ploče majoru JNA Milanu Tepiću u Banjoj Luci je pljuska u lice i sol na ranu svim žrtvama agresije na Hrvatsku, a posebno nama u Bjelovaru, stoji u priopćenju bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića.

Major Tepić ostat će trajno zapamćen kao fanatik koji je 1991. raznio sebe i skladište sa 170 tona ekplozivnih sredstava na bjelovarskoj Barutani. Tim „izvanvremenskim podvigom“ kako ga u deliriju naziva gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, major Tepić je zavio u crno 11 bjelovarskih obitelji koje su tada ostale bez svojih sinova i muževa. Da nije spriječena detonacija ostalih skladišta, Tepić bi raznio cijeli Bjelovar.

Ovo, nažalost, nije prvi put da se herojem naziva čovjeka koji s herojstvom nema ništa. Riječ je o kukavici i zločincu. Nakon Beograda u kojem je Milan Tepić već dobio ulicu, veličanju zločinca pridružila se i Banja Luka koja, očito ne slučajno, pokazuje nerazumijevanje događaja iz obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata u kojem je Hrvatska bila napadnuta, stoji u priopćenju.

Skandalozno je što se njegovanju kulta ličnosti, koja ni po čemu dobrom neće ostati zapamćena u novijoj povijesti, priključio gradonačelnik Banja Luke koji u vrijeme strašnog zločina nije bio ni rođen. Ovo samo pokazuje da ideja „velike Srbije“ i dalje živi, stoji među ostalim u priopćenju.

Najnovije

Još iz rubrike