-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Sport Prva pobjeda Strolza, sjajan dan hrvatskih skijaša

Prva pobjeda Strolza, sjajan dan hrvatskih skijaša

Prvu pobjedu karijere ostvario je u slalomu u Adelbodenu, trećem ovosezonskom slalomu Svjetskog kupa, Austrijanac Johannes Strolz, koji je bio tek sedmi nakon prve vožnje. Filip Zubčić bio je 15., Samuel Kolega 21., Matej Vidović 24., a Istok Rodeš 25., piše HRT.

Drugo mjesto je sa zaostatkom od 17 stotinki sekunde zauzeo Strolzov sunarodnjak Manuel Feller, a treći je bio Nijemac Linus Strasser, koji je bio tek 14. u prvoj vožnji, s 29 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Još jedan domaći skijaš Fabio Gstrein, koji je s Fellerom dijelio vodeću poziciju nakon prve vožnje, nije uspio završiti utrku, kao ni petoplasirani iz prvog “laufa” Francuz Alexis Pinturault.

Prvi je od hrvatskih skijaša krenuo iz startne kućice Matej Vidović, koji je bio 25. u prvoj vožnji. Nije odskijao za pamćenje i imao je 1.92 sekunde zaostatka za Strolzom.

Samuel Kolega odlično je počeo, no od drugog do trećeg prolaza zaostatak mu se povećao za sekundu. Na kraju ima zaostatak od 1.73 sekunde. Filip Zubčić krenuo je odmah poslije Kolege i sa 1.03 sekunde zaostatka za Strolzom je bio 15.

Zadnji je krenuo 16-plasirani iz prve vožnje Istok Rodeš, no bio je najslabiji od četvorice Hrvata i na kraju je imao zaostatak od dvije sekunde za vodećim.

Čak 24 skijaša je došlo do cilja unutar jedne sekunde zaostatka u prvoj vožnji, a prvu sedmoricu dijelilo je samo 17 stotinki, pa smo u drugoj očekivali i dobili velike preokrete na vrhu, na kraju je slavio sedmi iz prve vožnje, dok je 14. izborio plasman na postolje!, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike