0.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Gradonačelnik Banja Luke bio je na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske

Gradonačelnik Banja Luke bio je na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske

Gradonačelnik Banje Luke i jedan od glavnih lidera opozicije u Republici Srpskoj Draško Stanivuković sudjelovao je u sinoćnjoj akademiji posvećenoj obilježavanju neustavnog Dana RS-a. Stanivuković na društvenim mrežama podijelio fotografije s ove manifestacije, a na njima je prikazan i njegov politički rival Milorad Dodik, član predsjedništva BiH i lider SNSD-a, javlja klix.ba

“Impresivna svečana akademija povodom 30. rođendana Republike Srpske, baš onako kako naša Republika i zaslužuje. Bila je čast prisustvovati ovom događaju u danu kada treba svi da se izdignemo iznad podjela i zajedno pokažemo koliko je naša Republika voljena. Čestitam i svima koji su sudjelovali u organizaciji, ali i u samom programu ovog zaista dostojanstvenog događaja, a sutra nas očekuje svečani defile”, napisao je Stanivuković na Instagramu.

Tim je ignorirao presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Dan Republike Srpske obilježava se 9. siječnja usprkos dvjema odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je on proglašen neustavnim, a nakon mišljenja Venecijanske komisije koja je ocijenila da je “diskriminatorski, jer nije u skladu s univerzalnim vrijednostima dijaloga, tolerancije i razumijevanja”.

Na taj datum 1992. godine u Sarajevu samozvana Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini donijela je “Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine”, na područjima kako su tada kazali, “srpskih autonomnih regija i oblasti, te drugih srpskih etničkih cjelina u Bosni i Hercegovini, kao nezavisne cjeline unutar Bosne i Hercegovine, a s ciljem da je pripoji Jugoslaviji”, koja se tada raspadala, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike