0.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Zima odnijela 22 života, među njima desetero djece: Neki su turisti stradali...

Zima odnijela 22 života, među njima desetero djece: Neki su turisti stradali u automobilima. Stabla su pala na njih

Za turiste u Pakistanu koban je bio snijeg. Tisuće željne snježnog vikenda pohrlile su u popularno zimsko odredište, no na putu ih je zarobio snijeg.

Spasilačke službe rade cijeli dan, ali za neke nije bilo spasa. Umjesto snježnih radosti – tragedija. Na sjeveru Pakistana zima je odnijela 22 života, među njima desetero djece.

Turisti su se zaputili do popularnog zimskog odmarališta. Nagli pad temperature do minus osam i obilan snijeg bili su kobni.

“Neki su turisti stradali u automobilima. Stabla su pala na automobile. Baš sam se vratio od tamo. Vojska sve spašava, ali i vojsci i policiji trebat će još jedan dan da sve zbrinu. Gužva je velika”, kazao je mještanin Zaygham Waleed, a prenosi reporterka Dnevnika Nove TV Marije Horvat.

Više od tisuću snijegom okovanih automobila prošlu je noć čekalo pomoć. Pod težinom snijega na automobile su pala stabla. Većina žrtava preminula je od pothlađivanja.

“Uskoro ćemo dobiti pomoć i helikopterima, čim se vrijeme malo smiri, sada još nije povoljno. Ako je netko ostao zarobljen u šumi, spasit ćemo ga”, najavio je Sheikh Rasheed Ahmed, ministar unutarnjih poslova.

Vojska i gorske službe rade od jutra. Tijekom dana izvukle su stotine vozila. Pomažu i mještani, dijele hranu, deke. Kroz planinsko odmaralište na godinu prođe i do milijun turista, no ovakva gužva ne pamti se u posljednjih 15 godina.

Ceste koje vode do njega zimi su često blokirane, ali nagle velike količine snijega iznenadile su sve. Vlasti su proglasile izvanredno stanje i zabranile ulazak vozilima i turistima u to područje, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike