Žena koju je Elvis volio više nego Priscillu: Da je ostao s njom, život bi mu drugačije završio

Elvis Presley, neprežaljeni kralj rock ‘n’ rolla, rođen je 8. siječnja 1935. godine u američkoj državi Mississippi. Legendarni glazbenik napustio nas je 1977. godine, prerano i iznenada, u 43. godini života.

Interes za njegovom glazbom ne jenjava ni danas, baš kao ni interes javnosti za detalje iz njegova privatnog života.

Najviše zanimanja izazivaju njegove ljubavne veze, od kojih je najpoznatija ona s Priscillom Beaulieu. Ali ne i najvažnija, ako se pita Elvisove najbliže prijatelje i obitelj.

Oni i danas tvrde da je ljubav njegova života Ann-Margret. Slavnu švedsku glumicu Elvis je upoznao 1963. godine na press-konferenciji. Filmski studio MGM tada je novinarima predstavio zvijezde svog budućeg filma “Viva Las Vegas”. Tada 28-godišnjem Elvisu to je bio 14. film, a 21-godišnja Ann-Margret bila je zvijezda u usponu koja je iza sebe imala tek tri filmska ostvarenja i zapaženu ulogu u filmu “Bye Bye Birdie”. Vodstvo MGM-a bilo je uvjereno da je spoj Elvisa i Ann-Margret sjajna ideja. Uskoro se uspostavilo da su bili u pravu.

Na pozornici studija nije bilo ničega osim klavira, Elvisa i mene. U pozadini su stajali njegovi dečki i promatrali svog šefa. To je ubrzo postao očekivani ritual na koji sam se navikla, kazala je glumica.

Nakon upoznavanja snimili su pjesme za film i onda otputovali na snimanje u Las Vegas. Sigurna sam da su producenti znali kako će film biti dobar ako kemija između Luckyja i Rusty bude dobra. U početku bismo vam Elvis i ja vjerojatno rekli da je jedina vatra između nas bila ona koja je nastajala zbog vrelog pustinjskog sunca, ali ostali su odmah primijetili iskre. Doživljavali smo glazbu na isti način. Glazba je u nama stvarala strast. Bio je to čudan, smiješan, inspirirajući i divan osjećaj. Gledali bismo jedno drugo u pokretu i kao da smo bili zrcalne slike jedno drugog. Kada bi Elvis zamahnuo zdjelicom, i moja bi poletjela naprijed. Kada je njegovo rame palo, i ja sam bila dolje s njim. Kada se vrtio, i ja sam se već zaokretala na svojim petama, kazala je Ann-Margret.

Ovakva emotivna, glazbena i plesna sinkroniziranost i simbioza razlog je zbog kojeg su je mnogi nazivali “ženskim Elvisom”. Upravo su te usporedbe kasnije zasmetale Kralju, koji nije naviknuo biti u sjeni, čak ni kada sjenu stvara žena koju voli.

Glumica je priznala da su oboje imali velik ego, a kolika je bila veličina Elvisova, najbolje pokazuje anegdota sa snimanja filma “Viva Las Vegas”. Mnogima se tada žalio da redatelj George Sidney favorizira Ann-Margret i pokušava ga izrezati iz filma, a svom menadžeru Colonelu Parkeru kazao je i da nju snimaju iz boljih kutova. Parker je odmah urgirao i podsjetio čelnike studija da je to Elvisov film.

Nije se obazirao na objašnjenje MGM-a kako će više scena s Ann privući širu publiku i naposljetku je iskoristio svu svoju moć kako bi iz filma izbacio dva od tri dueta koje su Elvis i Ann snimili. U finalnoj verziji Kralj je imao šest samostalnih glazbenih brojeva, a Ann samo dva. Međutim, i to je bilo dovoljno da se ljudi diljem svijeta zaljube u njezin talent i sjajnu izvedbu.

Elvisova profesionalna ljubomora ipak nije utjecala na njihov privatni odnos, koji se ubrzo pretvorio u strastvenu ljubavnu priču.

Nije to bila samo afera. On je uistinu bio zaljubljen u nju, priznao je Lamar Fink, član takozvane dio takozvane mafije iz Memphisa, skupine Elvisovih prijatelja, rođaka i zaposlenika koji su bili njegova stalna pratnja.

Činila je njegov život lakšim jer ga je razumjela i nije od njega ništa zahtijevala. Razumjela je čak i njegovu potrebu da stalno budemo uz njega. Priscilla nije bila takva, prisjetio se Elvisov rođak Billy Smith.

Ann je iskreno voljela ljude i voljela je svakog od nas. Nije nas gledala kao nekakvu prijetnju. Poštovala nas je. Sjajno smo se zabavljali s njom. Imala je fantastičan smisao za humor, kazao je Marty Lacker, još jedan član Elvisove ekipe. Iako su svima djelovali kao par iz snova, naposljetku su prekinuli vezu.

Postojali su drugi faktori u njegovu životu i razumjela sam to. Oduvijek je bio iskren prema meni. Znali smo da našoj vezi mora doći kraj i da Elvis mora ispuniti svoju obvezu, kazala je Ann-Margret.

Njegova obveza bio je brak s Priscillom Beaulieu. Upoznao ju je 1959. godine na jednoj zabavi u njemačkog bradu Bad Nauheimu, gdje je služio vojsku. Priscilla je tada imala 14 godina i njezini roditelju u početku nisu željeli da se viđa sa slavnim rokerom. Kada se Elvis vratio u SAD, kontakt s Priscillom održavao je telefonski. Naposljetku je uspio nagovoriti njezine roditelje da ju pošalju k njemu, a oni su na to pristali pod uvjetom da joj Elvis osigura povratnu avionsku kartu za prvi razred i stalnu pratnju.

Početkom 1963. godine dopustili su joj da se konačno preseli u Memphis. Prema njihovu dogovoru, morala je pohađati katoličku školu za djevojke i živjeti s Elvisovim ocem i pomajkom u kući odvojenoj od njegova imanja Graceland sve dok ne maturira. Dio dogovora uključivao je još jednu obvezu – Elvis će se morati oženiti Priscillom. Kada je obećao da će to učiniti, roditelji su pristali da se ipak preseli u Graceland.

Priscilla je znala da nije jedina žena u Elvisovu životu, ali kako je sama priznala, bojala se jedino Ann-Margret. Kada su u jednom trenutku mediji počeli pisati o Elvisovim navodnim zarukama s Ann, u napadu ljutnje bacila je vazu na Elvisa.

Povikala sam: ‘Mrzim je!’ Elvis me tada zgrabio i bacio na krevet i rekao: ‘Kvragu! Nisam znao da će ovo izmaknuti kontroli. Želim ženu koja će razumjeti da se ovakve stvari mogu dogoditi. Hoćeš li ti biti ta žena ili nećeš?’ Kasnije mi je rekao da je njihova veza gotova. I bila je. Ali prijateljstvo je potrajalo sve do njegove smrti, zapisala je Priscilla u svojoj knjizi “Elvis i ja”.

Elvis i Priscilla oženili su se 1. svibnja 1967. godine u Las Vegasu, a samo tjedan dana kasnije Ann-Margret je u istom gradu izrekla sudbonosno da glumcu Rogeru Smithu, s kojim je bila u braku 50 godina, sve do njegove smrti 2017. godine. Da je Elvis ostao s Ann-Margret, njegova životna priča završila bi drukčije, kazao je Marty Lacker, jedan od Elvisovih vjenčanih kumova.

Elvis i Ann-Margret jedno drugome bili su potpora i tijekom borbe protiv ovisnosti. Ona je svoju naposljetku pobijedila, ali Elvis nije. Uoči nastupa 15. kolovoza 1977. godine u garderobi hotela Hilton prvi put u 10 godina nisu je dočekali Elvisov telegram i buket. Sljedeće jutro primila je tužan poziv iz Gracelanda s viješću da je Elvis preminuo.

Od svih filmskih zvijezda s kojima je Elvis surađivao tijekom svoje karijere jedino je Ann-Margret došla na njegov sprovod. U Gracelandu ju je dočekao Elvisov otac Vernon Presley, koji ju je odmah po dolasku zagrlio i u suzama šapnuo: Toliko se ponosio tobom.

Za razliku od Priscille, koja je do najsitnijih detalja u mnogo navrata opisala svoj život s Elvisom i odala razne tajne koje joj je glazbenik povjerio, slavna švedska glumica do danas se suzdržala od komentiranja njihove intimne veze i raznih medijskih nagađanja o njegovu životu: Vjerovao mi je. Ne želim izdati to povjerenje ni danas kada ga više nema, piše Dnevnik.hr

TAGGED:
Share This Article