4.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Preokret ili "srpska posla" u slučaju Đoković: Dan nakon što je dobio...

Preokret ili “srpska posla” u slučaju Đoković: Dan nakon što je dobio pozitivan test, Novak je u Beogradu dijelio nagrade

Odvjetnici srbijanskog tenisača Novaka Đokovića australskom su sudu dostavili dokumente kojima, kako u subotu pišu svi mediji, dokazuju da je svjetski teniski broj jedan prebolio infekciju covida-19 u prosincu prošle godine – prvi je pozitivni PCR test dobio, kažu njegovi odvjetnici, 16. prosinca prošle godine.

No, na društvenim su se mrežama pojavili dokazi koji sugeriraju da je Novak Đoković dan nakon što je dobio prvi pozitivan test – dijelio nagrade ‘najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda’, kako su objavili srbijanski mediji.

Ove vijesti iz Beograda sugeriraju i da su Novak Đoković i njegovi odvjetnici – lagali. Tako iz svega proizlazi da je Đoković dan nakon što je dobio pozitivan nalaz, dakle na dan kad je sigurno znao da je pozitivan, dijelio nagrade tenisačima, piše Nacional.

Veliki je ovo preokret u slučaju Đoković, koji provodi vikend ‘zarobljen’ u hotelu u Melbourneu te čeka ponedjeljak i odluku australske vlade o deportaciji. Pokažu li se ovi spomenuti navodi istinitima, mogao bi to biti dramatičan udarac na karijeru Novaka Đokovića.

I među korisnicima na Twitteru proširilo se ovo nepodudaranje datuma navodne zaraze Đokovića. “A sada zatvor za smradove na vlasti koji su Đokoviću izdali lažni test o preležanom covidu! Ovo je uvreda za razum, poštenje, oboljele, medicinske radnike, sportaše, ma za sve! Svaka čast najboljem tenisaču svijeta svih vremena, ali ovo je sramota i za njega i za cijeli njegov tim!”

Na dan kad je, prema odvjetnicima, dobio pozitivan nalaz, pokazuje to objava na Instagramu, Đoković je bio na svečanosti u muzeju Pošte Srbije, na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta”.

Tako se, Đoković, bez maske, rukovao i fotografirao sa Zoranom Đorđevićem, direktorom Pošte Srbije.

Da je 16. prosinca dobio pozitivan nalaz na koronavirus, to bi podrazumijevalo desetodnevnu izolaciju. No, društvene mreže, ‘sigurnosne kamere naših života’ donijele su dokaze da je Đoković 17. prosinca bio u Beogradu, ne u kućnoj izolaciji, već na dodjeli nagrada, na fotografiji s dobitnicima istih tih nagrada. Prebrojali smo, na fotografiji objavljenoj u srbijanskim medijima nalazi ih se 26. Pitanje je jesu li i oni završili u ‘izolaciji’, piše Nacional.

“Razapet između želje da pobijediš na još jednom turniru u Melbourneu, osvježiš bankovni račun sebe i svoje obitelji, postaneš najveći tenisač u povijesti i, istovremene, želje svoje i svoje žene da predvodiš antivakserski pokret, da dokažeš kako sve što je medicina naučila u posljednja dva i pol stoljeća ne vrijedi ništa, sa 20 najznačajnijih trofeja i više stotina milijuna dolara i eura prihoda, pribjegneš klasičnoj prevari”, komentirao je u subotu Nacionalov kolumnist Ratko Knežević, koji je u četvrtak analizirao zašto su australske vlasti zabranile ulaz Novaku Đokoviću na Australian Open.

“Ovo bi Sud u Melbourneu mogao okarakterizirati kao opstrukciju pravde. Bit će još dobro ako ne bude diskvalificiran iz sporta kao biciklist Armstrong, onda. Pogledajte taj slučaj. Šteta za toliki trud, napor, borbu, da sve to pada na sitnoj laži i prevari. Ili je to ono što se kolokvijalno naziva ‘srpska posla’?”, pita se Knežević, piše Nacional.

Najnovije

Još iz rubrike