5.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Još danas sunčano, sutra pogoršanje vremena uz snijeg i kišu

Još danas sunčano, sutra pogoršanje vremena uz snijeg i kišu

Vrijeme nad našim krajevima pod utjecajem je visokog tlaka Sibirske anticiklone. Nad Tirenskim morem zadržava se ciklona pod čijim utjecajem je krajnji jug Jadrana i veći dio Balkanskog poluotoka. Frontalni sustav nad zapadnom Europom postupno se premješta preko Francuske prema Alpama i utjecat će na vrijeme kod nas u nedjelju.

Snijeg pada u Alpama te na Balkanskom poluotoku.

Jutrošnje hladno jutro povezano je s vedrom noći tako da je živa pala i do -10.6 koliko je izmjereno u Bednji, a živa se spustila ispod nule i na Jadranu na Krku gdje je izmjereno -1.8 C.

Snijega ima najviše u Gorskom Kotaru 26, na Zavižanu 25, a na Medvednici 12 cm.

Danas će u zapadnim krajevima i na Jadranu prevladavati djelomice sunčano vrijeme. Na Južnom Jadranu oblačno s povremenom kišom, a u istočnim krajevima unutrašnjosti više oblaka uz slab snijeg.

U podvelebitskom primorju umjerena na mahove i jaka bura. Poslijepodnevne temperature zraka u unutrašnjosti od -3 do 0 , u planinama oko -5, na Jadranu od 6 do 10 stupnjeva.

U nedjelju prognoziramo pogoršanje uz prolaz fronte sa zapada te snijegom u unutrašnjosti i kišom na Jadranu. Na Jadranu će ponovo zapuhati jaka bura, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike