0.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo I dalje traje potraga za Splićaninom Matejom Perišem

I dalje traje potraga za Splićaninom Matejom Perišem

Niti jučer, osmog dana potrage, u Beogradu nije pronađen nestali Splićanin Matej Periš. Policija raspolaže sa sve više informacija, ali rezultata i dalje nema.

Potragu bi moglo otežati pogoršanje vremena i najavljeni porast vodostaja Save.

Mladićev otac Nenad Periš uvjeren je kako će se iz Beograda vratiti sa svojim sinom.

– Sto posto, zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega. Svi koji imaju djecu mogu razumjeti o čemu govorim, nimalo obeshrabren zaključio je Matejev otac.

Potragu je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Srpska policija je ta koja vodi istraživanje, kao što svaka policija vodi na svom teritoriju, i siguran sam da kad budu imali nešto što mogu komunicirati prema javnosti, da će to i učiniti, rekao je Božinović.

Nakon što je na izjavu premijera Andreja Plenkovića reagiralo srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova – s tvrdnjom da Plenković nema poštovanja prema trudu srbijanske policije – te ga pozvalo da ne ometa pripadnike MUP-a u radu, reagiralo je i hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Stoga je i bespredmetna i neobjašnjiva reakcija srbijanskog MUP-a na ni po čemu polemičnu izjavu premijera koji je samo rekao da izjave, ma čije bile, nisu toliko bitne u ovom trenutku, već jedino službena informacija o rezultatima potrage, što svatko dobronamjeran može razumjeti.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izražava žaljenje da se, ničim izazvano, insinuira negativan smisao izjavama koje nikoga nisu ni prozivale ni omalovažavale, već bile usmjerene na nastavak suradnje u iščekivanju cjelovite službene informacije. U ovom trenutku, dok još traje potraga za nestalim Matejom Perišem, ova izlišna i bespotrebna polemika sigurno ne pridonosi dobroj suradnji dviju zemalja u potrazi koja još traje”, stoji među ostalim u priopćenju MVEP-a, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike