-0.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava U hramu u središtu Zagreba održava se liturgija povodom pravoslavnog Badnjaka na...

U hramu u središtu Zagreba održava se liturgija povodom pravoslavnog Badnjaka na kojoj je sudjelovao i Porfirije

Tradicionalni prijem u povodu proslave Božića po julijanskom kalendaru organiziralo je Srpsko narodno vijeće, uz poruke mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Iako je bio pozvan, uz premijera i predsjednika Sabora predsjednik Republike nije se pojavio, već je poslao čestitku vjernicima.

Blagoslov im je udijelio i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uz poruku “Hristos se rodi”.

Milorad Pupovac upozorio je na situaciju na Banovini, a u obredu lomljenja česnice, novčić za sreću, pripao je gradonačelniku Zagreba.

U hramu Preobraženja Gospodnjeg u središtu Zagreba održava se liturgija u povodu pravoslavnog Badnjaka. Veliki broj pravoslavnih vjernika okupilo se u hramu, ali nešto manje nego nekoliko godina prije jer je ove godine zbog obnove hrama bilo podosta skela, ali i zbog COVID-a.

No, ove godine je pravoslavnu crkvu posjetio i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije koji je i sam rekao da je izuzetno sretan i radostan što je u svom Zagrebu. Inače, bio je mitropolit zagrebačko-ljubljanski i stalno je upravo u toj crkvi vodio liturgije.

RTL-ov reporter Boris Mišević, pratio je uživo slavljenje pravoslavne liturgije na zagrebačkom Cvjetnom trgu i poručio svima koji slave “Hristos se rodi i Sretan Božić”, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike