24 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska More tuge na otoku: Obitelj i prijatelji se oprostili od poginulih mladića,...

More tuge na otoku: Obitelj i prijatelji se oprostili od poginulih mladića, stotine ljudi na ispraćaju

Strašna tragedija pogodila je Smokvicu u kojoj su trojicu mladića poginulih u prometnoj nesreći na posljednji počinak na mjesnom groblju Smokvica uz obitelj ispratili i njihovi prijatelji i kolege te stotine otočana.

Stravična prometna nesreća obilježila je početak godine na Korčuli odnijevši život trojice mladića.

Vozeći u noći sa subote u nedjelju prošloga vikenda iz Blata prema vikendici u Veloj Luci 19-godišnji Ivan, 22-godišnji Tomislav i 24-godišnji Ante sletjeli su s ceste i udarili u stablo nakon što je Ivan, koji je nedavno položio vozački ispit, u jednom zavoju izgubio nadzor nad automobilom.

Nitko od njih nije koristio sigurnosni pojas, a skliska cesta i smanjena vidljivost pridonijeli su tragediji. Sva trojica su poginuli na licu mjesta.

Na mjesnom groblju Sv. Ciprijan u Smokvici u četvrtak u poslijepodnevnim satima održan je posljednji ispraćaj trojice mladića od kojih su se uz obitelj oprostili i njihovi prijatelji i kolege te stotine otočana.

Ivan je bio automehaničar koji je radio u Smokvici, Tomislav je bio student, a Ante je bio pomorac. Sva trojica mladih otočana bili su članovi DVD-a Smokvica i Viteškog društva Kumpanjija.

Općina Smokvica, podsjetimo, proglasila je tjedan žalosti zbog velikog gubitka mještana, od 3. do 10 siječnja. Prema odluci, cijeli tjedan se na području Općine neće održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike