4.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Uskok: Nismo odbacili prijave u aferi Borg pod političkim pritiskom

Uskok: Nismo odbacili prijave u aferi Borg pod političkim pritiskom

Netočni su i neistiniti navodi objavljeni u tjedniku Nacional od 4. siječnja 2022., na stranicama 14. – 17., u tekstu pod naslovom „Kad je Mirela Alerić Puklin rekla da ima saznanja kako je Uskok okončao aferu Borg, Krešimir Ostrogonac iz Uskoka prekinuo je saslušanje“, piše Uskok u reagiranju na tekst u Nacionalu.

S obzirom da je sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku istraga nejavna, ne možemo iznositi sadržaj obrane okrivljenice.

Međutim, radi točnog informiranja javnosti ističemo da su navodi iz članka kako je zamjenik ravnateljice USKOK-a prekinuo iznošenje obrane okrivljenice i iznio konstatacije koje se navode u članku netočni. Zamjenik ravnateljice je ispitivanje okrivljenice proveo u svemu sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku i sukladno načinu iznošenja obrane koji je sama okrivljenica izabrala u prisutnosti svoje braniteljice pri čemu je odbila odgovarati na pitanja zamjenika ravnateljice.

Stoga, imajući u vidu da iz samog članka proizlazi kako je njegov autor imao uvid u sadržaj ili dio sadržaja obrane okrivljenice, interpretacija tijeka ispitivanja na način kako je to opisano u članku je zlonamjerna.

U odnosu na tzv. aferu Borg ističemo da su netočni navodi iz citiranog članka o tome da je USKOK rješenja o odbačaju kaznenih prijava donio ekspresno pod političkom pritiskom. USKOK je vezano za navedeno zaprimio više kaznenih prijava u odnosu na koje prijave su provedeni opsežni izvidi te su donesena rješenja o odbačaju isključivo na temelju zakona i rezultata tih izvida, bez ičijeg utjecaja i pritiska, piše Uskok.

Najnovije

Još iz rubrike