4.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kraj noćne more! Domaćoj glumici država ipak neće uzeti stan kojeg je...

Kraj noćne more! Domaćoj glumici država ipak neće uzeti stan kojeg je pošteno kupila

Pao mi je kamen sa srca jer čini se da je došao kraj ovoj noćnoj mori – kazala je šibenska glumica Danira Gović (48), koja je ovih dana dobila prvostupanjsko rješenje Općinskog suda u Zagrebu kojim se odbija tužba DORH-a na upis njenog stana,

Podsjetimo, Danira je prije šest godina slučajno saznala da se nekad vodio spor za njen stan od 31 metar četvorni u Zagrebu, jer je naslijedila otkup od prijašnjih vlasnika.

– Grad Zagreb mi je tada poslao dopis da taj otkup više ne mogu isplaćivati jer je ugovor poništen. No, ništa drugo u vezi tog spora mi nije bilo dozvoljeno znati jer ja nisam stranka u procesu. Zamislite vi to, moj stan je stranka, a ja nisam – kazala je Gović koja je dvije godine poslije doznala o čemu se radi, nakon što je taj spor završen, a originalni vlasnik se pokušao upisati u zemljišne knjige, a odbili su ga iz gruntovnice. Glumica i njen tadašnji partner su stan kupili 2009. godine i odmah platili 64.500 eura prijašnjim vlasnicima. Pomogli su im roditelji, a oni su još dosta novca uložili u renoviranje. Kada je kupila stan, sve je bilo čisto u papirima.

– Naravno da ga ne bih kupovala da su mi tada rekli kako postoji ikakava nedoumica u papirima. Međutim, kasnije sam povezala što se dogodilo. Država je nacionalizirani stan 2001. prodala gospođi, koja nije imala uvjete za kupnju, a predočila je da ima. Jedan od uvjeta bio je da ona i suprug nemaju još jednu nekretninu u Zagrebu, a imali su je. Recimo da su to sakrili, a Grad Zagreb to nije provjerio. Nasljednik nacionaliziranog stana je to doznao i već 2002. godine podigao tužbu, a oni su brže-bolje prodali stan. Stan je kupio jedan par koji ga je nakon sedam godina prodao Gović, koja nije bila ni svjesna da se o njemu vodi spor.

– Stan sam kupila 2009. s čistim papirima, bez ikakve zabilježbe. Spor o kojem nisam imala pojma završio je 2013. godine u korist originalnog vlasnika. Tada Državno odvjetništvo prigovara moj upis u pravo vlasništva jer je idealni dio tog stana pravomoćnim rješenjem Gradskog ureda za imovinu pravne poslove i imovinu grada 2013. vraćen bivšim vlasnicima, a na preostalom dijelu se predmnijeva pravo vlasništva Republike Hrvatske. Znači, za taj neki preostali dio, koji uopće ne znam koji je, oni spore moje vlasništvo – ispričala je Danira prije ročišta, na kojem je presuđeno kako stan ostaje u njenom vlasništvu.

– Nekretninu sam kupila u dobroj namjeri i tada u papirima nije pisalo da postoje ikakvi problemi s prijašnjim vlasnicima. Država treba obeštetiti prijašnje vlasnike, no odbijen je njihov zahtjev da se upišu na vlasništvo stana – kazala je Gović, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike