0.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Legendarni Kličko na vojnim vježbama u Ukrajini: Već osam godina smo u...

Legendarni Kličko na vojnim vježbama u Ukrajini: Već osam godina smo u ratu

Vitalij Kličko gradonačelnik Kijeva i stariji od dva legendarna brata boksača, pridružio se ukrajinskoj vojsci na vježbama teritorijalne obrane Kijeva i pozvao sve da učine isto.

“Mnogi od nas su služili vojsku, a te vještine treba vratiti. Mislim da je takva obuka neophodna za srednje i visoke dužnosnike zemlje koja je u ratu već osam godina”, rekao je za britanski Telegraph.

Kličko je time aludirao na višegodišnje sukobe u Ukrajini poslije kojih je 2014. godine poluotok Krim postao dio Rusije, nakon što je održan referendum i potpisan ugovor o pristupanju.

“Mislim da se radi o karakternim osobinama koje dijele svi sportaši. Samodisciplina, pedantnost, upornost i snažan osjećaj fokusa ključni su principi koji vam pomažu da uspijete, neovisno o tome koji posao obavljate”, objasnio je legendarni boksač razloge zbog kojih se pridružio rezervistima.

Podsjetimo, Kijev posljednjih mjeseci optužuje Moskvu za gomilanje gotovo 100.000 vojnika kod granica Ukrajine, zemlje koja strahuje od moguće ruske invazije.

Stariji brat Kličko uspješnu je boksačku karijeru prekinuo 2013. s 42 godine, a godinu poslije postao je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine, piše Index.hr

Najnovije

Još iz rubrike