4.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Neslomljivi duh Banovine: U 2022. godinu ušli su uz smijeh i veselje,...

Neslomljivi duh Banovine: U 2022. godinu ušli su uz smijeh i veselje, a jedna je želja svima bila zajednička

Iz Petrinje se ne čuju samo potresi, i čaše su bile u zraku, da u novoj godini bude više veselja. “Sretnu Novu, neka nam bude sretnija, veselija i mirno tlo i mir u duši”, poručuje Ljiljana Sigur iz Hrastovice.

“Najviše zdravlja i da se ovo smiri i da nam naprave kuće”, rekla je Milka iz Strašnika. “Nada i vjera u Boga. Vjera u bolje. I mora biti bolje”, kaže Franka Vidović iz Petrinje.

I Glinjani se nadaju boljem. Od lošeg okreću leđa, a u novu koja je pred nama, “uklizali” su s istim željama.

“Da što manje trese, da budemo sretniji i što više pomažemo gladnima”, kaže Monika Ferak iz Gline.

“Da svi koji žive u kontejneru dobiju lijepe nove domove”, želi Marija. “Malo je teško kad su prijatelji u kontejnerima, ali moramo proslaviti. Život ide dalje”, poručuju Ivica i Kristina Cestarić.

Unatoč mraku, slavilo se i u Strašniku, selu epicentru potresa. “Uvijek mi je drago vratiti se u tu kuću, bez obzira što je potres i što je situacija takva kakva je. Srce te uvijek vuče tamo odakle jesi”, kaže Dino Knezić.

Srce želi i da: “Prestane potres i da se narodi narede da se vrate, makar da se nešto s mrtve točke krene”, kaže Marija Knežić.

Žele to i ljudi u kontejnerima. Iako je većina kontejnera pod ključem i s ugašenim svjetlima, neki su i u ovim teškim trenutcima pronašli razloga za slavlje.

Iako je magla bila svuda, nije se slavilo uz Josipu Lisac…”Pustili smo do daske Gorana Karana. Nova je godina pa nek se čuje. Ne vjerujem da će biti, ali želim da bude bolje. Želim svima zdravlja i veselja”, rekla je Vesna Foro iz Petrinje.

Siniša u kontejneru nije dočekao samo Novu godinu, već i rođendan. Suznih očiju, kaže kako si najviše želi “pameti da se sve to izdrži. Fali nešto, nema onog užitka od prije”, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike