1.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Izraelci potvrdili: Imaju prvi zabilježeni slučaj "flurone", mlada trudnica istovremeno je zaražena...

Izraelci potvrdili: Imaju prvi zabilježeni slučaj “flurone”, mlada trudnica istovremeno je zaražena gripom i koronom

Kombinaciju korone i gripe liječnici su utvrdili kod mlade trudnice iz Izraela. Pacijentica ima blage simptome i hospitalizirana je, no već u četvrtak bi trebala biti puštena na kućnu njegu.

“Dijagnosticirana joj je gripa i koronavirus čim je stigla. Oba testa su bila pozitivna čak i u naknadnoj provjeri”, rekao je Arnon Vizhnitser, šef ginekologije u bolnici Beilinson u gradu Petah Tikva. Bolest je nazvana “flurona”.

Dodao je kako obje bolesti napadaju gornji dišni sustav, a ministar zdravstva kaže kako proučavaju ovaj slučaj kako bi vidjeli može li kombinacija dviju zaraza dovesti do teže bolesti. Ovo je prvi zabilježeni slučaj istovremene zaraze koronom i gripom, ali liječnici vjeruju da takvih slučajeva ima još.

Vizhnitser je kazao i kako sve više trudnica dolazi s gripom ili koronavirusom.

“Veliki je izazov kada žene dođu na porod s visokom temperaturom”, rekao je liječnik, prenosi Independent.

Izrael je inače ovog tjedna odobrio drugu booster dozu cjepiva protiv COVIDA-19 za visokorizične skupine.

Izraelska bolnica u ponedjeljak je dala četvrtu dozu kontrolnoj skupini, u sklopu prve veće studije o utjecaju drugog docjepljivanja na zaustavljanje širenja omikron varijante koronavirusa. Rezultati se očekuju unutar dva tjedna, prenosi Reuters, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike