Bili su studenti iz Splita i Mostara: BiH se prisjeća osmero mladih koji su se ugušili na današnji dan

Prošla je godina dana otkako je preminulo osmero mladih od gušenja plinom nedaleko od Posušja u novogodišnjoj noći.

Danas je prva godišnjica tragične smrti osmero mladih ljudi iz BiH koji su se ugušili plinom tijekom prošle novogodišnje noći. Tijekom očevida je utvrđeno je ispušni plin iz agregata koji je radio u pomoćnom objektu vikendice, kroz poluotvoreni prozor napunio prostoriju u kojoj su nalazili.

Fra Marinko Leko, župnik Župe svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu kraj Posušja, gdje je živjelo njih šestero, za Dnevni avaz je najavio misu.

”Bit će to sjećanje na taj tužni dan, na tu divnu mladu ekipu. Svi su oni bili dobro društvo i nikad nitko za njih nije čuo nijednu lošu riječ. Ja sam ih upoznao kao četverogodišnjake, predavao im vjeronauk u školi, u crkvi”, kazao je fra Leko.

Isto tako će u večernjim satima biti služena misa u Posušju, u kripti crkve Blažene Djevice Marije, a nakon toga će na gradskom trgu biti zapaljene svijeće.

Inače, preminuli su bili studenti prve godine sveučiišta u Mostaru te u Splitu.

Vrlo često ih se, dodao je fra Leko, sjeti i prebire zajedničke uspomene. Tu je i za njihove roditelje, kojima je najteže. ”Bit će to novo otvaranje rana, prisjećat ćemo se svega, ali mora se živjeti u nadi i gledati naprijed”, zaključio je fra Leko, prenosi Dnevnik.hr

Share This Article