7.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako ispravno očistiti zavjese za tuš?

Kako ispravno očistiti zavjese za tuš?

Da bi vaša kupaonica bila u potpunosti čista, potrebno je redovito očistiti i zavjese za tuš. Uz ova tri sastojka možete jednostavno očistiti zavjesu.

Soda bikarbona

Zavjesu za tuš ubacite u perilicu rublja s dva ručnika te odaberite blagi ciklus pranja. Dodaje pola čaše sode bikarbone uz deterdžent tijekom ciklusa pranja i pola čaše octa tijekom ciklusa ispiranja. Ostavite zavjesu da se osuši na zraku.

Izbjeljivač

Izbjeljivač je odličan za uklanjanje plijesni sa zavjese za tuš. Zavjesu i nekoliko ručnika ubacite u perilicu i dodajte pola šalice klorovog izbjeljivača i četvrtinu šalice deterdženta za rublje. Pustite perilicu da radi nekoliko minuta prije punjenja. Stavite zavjesu za tuš i ručnike u sušilicu na najnižu temperaturu na 10 minuta te je odmah nakon toga stavite na tuš.

Ocat

Ocat je također odličan za uklanjanje plijesni i mrlja sa zavjese za tuš. Zavjesu i nekoliko ručnika ubacite u perilicu, dodajte pola šalice deterdženta i pola šalice sode bikarbone. Pokrenite standarni ciklus na perilici i dodajte jednu čašu octa tijekom prvog ispiranja, piše RD. Prije centrifuge izvadite zavjesu i ostavite je da se osuši na zraku, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike