15.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Tehnika “obrnutog” pranja kose sve je popularnija

Tehnika “obrnutog” pranja kose sve je popularnija

Čini li vam se kosa beživotnija nego inače ili imate osjećaj da se brže masti? Jedan od uzroka može biti i njega kose prilikom tuširanja, odnosno proizvodi koji se koriste za čišćenje i hidrataciju kose. U posljednje se vrijeme sve više priča o obrnutom pranju kose, tehnici s kojom volumen dolazi u prvi plan, a pravi je hit na društvenim mrežama.

Dermatolozi su za Byrdie objasnili o čemu je riječ. Kao što i samo ime kaže, kosa se pere na obrnut način od uobičajenog. Prvi je na redu regenerator, a zatim se stavlja čistač, odnosno šampon za kosu. Ova se teorija bazira na tome da regenerator pruža kosi hranjive tvari s kojima ona postaje mekša i hidratiziranija.

Regenerator je važan korak u rutini njege kose. Njeguju je i hidratiziraju te u nju “zaključavaju” vlagu koja je potrebna za zdravu, sjajnu i elastičnu kosu.

Budući da je veća vjerojatno da će kutikule kose apsorbirati korisne tvari iz regeneratora ako se on stavlja prvi, stručnjaci smatraju kako se na tehniku obrnutog pranja kose gleda kao na idealnu za one s tankom kosom, prenosi Diva, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike