15.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Iz Danske je preselio u Zagreb i prodaje kobasice na adventu. Evo...

Iz Danske je preselio u Zagreb i prodaje kobasice na adventu. Evo zašto je to učinio

On je skandinavski chef – iza njega je zavidna ugostiteljska i poduzetnička karijera koju je započeo u rodnom Kopenhagenu, a nastavio diljem svijeta… Sve dok se nije skrasio u Zagrebu gdje je otvorio danski bistro. Koje hrvatsko jelo voli i što za Božić kuhaju Danci, David Juul-Hansen ispričao je u novom nastavku serijala “Stranac u Hrvatskoj.”

U najdivnijem dobu godine – na jednoj se adventskoj kućici mogu isprobati danski Božićni specijaliteti.

“Kućice s kobasicama mogu se vidjeti diljem Danske, a u njima se rade danski tradicionalni hot-dogovi“, kaže Juul-Hansen i dodaje da se kod njih u tradicionalnoj kuhinji za Božić priprema guska.

“Moja omiljena jela u Hrvatskoj su ona od hobotnice“, rekao je.

Od špinata do chili papričica i brojnih umaka – u hot dogovima spaja se naizgled nespojivo.

“Vi servirate hot-dogove zatvorene, mi ih serviramo otvorene“, objašnjava Juul-Hansen.

A kod njega se mogu probati još brojna danska jela. David Juul Hansen ovdje živi već 5 godina.

“Moj prvi susret s Božićem u Hrvatskoj bio je u Zagrebu, živio sam u Ilici. Ono što me ugodno iznenadilo jest klizalište u centru grada, obitelji na okupu. To nije puno drukčije od onog što mi radimo u Danskoj, okupljamo obitelji zajedno. Vi to također radite“, priča.

Nedavno je otvorio svoj bistro u kojem radi i Sanita.

“Danci imaju taj drugačiji mentalitet koji je meni jako interesantan oduvijek bio, dosta su laid back. Kad je gužva, razbijemo čaše, dešavaju se svakakve manje nezgode, a nema tenzija i strogih pogleda“, kaže Snita Tahirović Belovari.

Moto Danaca – poznati hygge – pokušava uklopiti u svoj bistro. A što je to?

“Svijeće, čaša crnog vina, noge na stolu, vatra u kaminu, dobra hrana i dobro društvo“, kaže i dodaje da i Hrvati znaju uživati ​​na taj način, te da je Božić dokaz da hygge postoji u Hrvatskoj, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike