21.3 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ždrijeb Lige nacija: Hrvatska protiv Francuske i dva jaka protivnika, pripremite se...

Ždrijeb Lige nacija: Hrvatska protiv Francuske i dva jaka protivnika, pripremite se na ludih 12 dana

Od 18 sati bio je na rasporedu ždrijeb Lige nacija u kojem je hrvatska reprezentacija dobila tri protivnika u elitnoj A Ligi nacija u 2022. godini – Austriju, Dansku i Francusku u grupi 1.

Vatreni su bili smješteni u treći jakosni šešir i nisu mogli biti izvučeni s Engleskom, Poljskom i Švicarskom. Kao i u prošlom izdanju, prijetila su dva jača protivnika te nešto manje atraktivan iz najslabijeg, 4. šešira.

Mogući protivnici Hrvatske u A ligi bili su po jedna reprezentacija iz ove tri jakosne skupine:

skupina 1: Francuska, Španjolska, Italija, Belgija
skupina 2: Portugal, Nizozemska, Danska, Njemačka
skupina 4: Wales, Austrija, Češka, Mađarska

Ono što je posebno zanimljivo su termini koje je UEFA predvidjela za odigravanje ovih šest utakmica po skupinama. Zbog cijele zbrke u nogometnom kalendaru koju je izazvalo dodjeljivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva Kataru, a koje će se igrati u studenom i prosincu sljedeće godine, termini Lige nacija zbijeni su u samo dva mjeseca.

Igrat će se u lipnju i rujnu, s time da nas u šestom mjesecu sljedeće godine očekuju čak četiri utakmice u samo dva tjedna, dok su za rujan predviđene dvije utakmice.

U razmaku od 2. do 14. lipnja, dakle u 12 dana, UEFA je predvidjela odigravanje čak četiri utakmice koje će reprezentacije morati igrati svaka tri dana.

Radi se o terminu u kojem su nogometaši posve iscrpljeni nakon kraja klupske sezone, a sada će morati igrati u luđačkom tempu.

Dodaju i kako još nije poznato na koji će način ova sezona Lige nacija utjecati na kvalifikacije za Euro 2024. godine. UEFA je poručila kako to još uvijek nije odlučeno, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike