7.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vlada se rješava Vanđelića iz Nadzornog odbora Ine

Vlada se rješava Vanđelića iz Nadzornog odbora Ine

Damir Vanđelić i Luka Burilović uskoro više neće biti članovi Nadzornog odbora Ine. Prema izvorima N1 televizije, Vlada bi danas trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u tom tijelu umjesto njih dvojice predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla. Treći hrvatski član NO-a, Damir Mikuljan, trebao bi zadržati svoju poziciju.

Ovu prilično iznenađujuću odluku Vlada donosi doslovno u posljednji trenutak uoči održavanja izvanredne skupštine društva, zakazane za petak, 17. prosinca.

Odluka je iznenađujuća iz razloga što je još prije mjesec dana Uprava Ine javno objavila dopunu dnevnog reda tada najavljene izvanredne skupštine, u kojoj se navodi da će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru “Damira Mikuljana, Luke Burilovića i Damira Vanđelića za članove Nadzornog odbora (NO) na mandat od šest mjeseci”. Damir Vanđelić je u tom trenutku bio i predsjednik NO-a te je s Lukom Burilovićem u Nadzornom odboru Ine bio od sredine prosinca 2016. godine, a Damir Mikuljan od lipnja 2017. godine.

Valja istaknuti i da je Damir Vanđelić 27. studenog objavio da će se povući s mjesta ravnatelja Fonda za obnovu, doznaje N1.

Najnovije

Još iz rubrike