15.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ćorić o imenovanju Davora Filipovića u NO Ine: Nema tu nagrada, adekvatni...

Ćorić o imenovanju Davora Filipovića u NO Ine: Nema tu nagrada, adekvatni ljudi

Ministar gospodarstva i zaštite okoliša Tomislav Ćorić komentirao je smjenu Damira Vanđelića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Ine.

“Republika Hrvatska koristi svoju mogućnost, na Glavnoj skupštini temeljem zaključaka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade doći će do promjene dvaju članova Nadzornog odbora. Mediji su jutros, vidim, dobro informirani na tu temu. Novi članovi će adekvatno obavljati tu funkciju kao i stari članovi, riječ je o imenovanju na 6 mjeseci. Vjerujem da su njihovi životopisi pozati. Dakle, sve u skladu sa, u konačnici, uobičajenom praksom”, rekao je Ćorić.

Reporterka Nataša Božić ministra pitala je li to politička nagrada za Davora Filipovića, koji će, kako je N1 jutros pisao, biti imenovan za člana Nadzornog odbora.

“Gospodin Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva odnosno predsjedanja nadzornim odborom. Tu nema nagrada, jednostavno adekvatni ljudi…”, rekao je Ćorić.

“Oba kandidata, koja su predložena, svojim životopisima i dosadašnjim radom pokazuju da to zaslužuju”, dodao je ministar.

Podsjetimo, prema izvorima N1 televizije, Vlada bi danas trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u Nadzornom odboru Ine umjesto Damira Vanđelića i Luke Burilovića predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike