15.4 C
Zagreb
Naslovnica Tech Istražuju se još dva moguća slučaja omikron soja u Hrvatskoj

Istražuju se još dva moguća slučaja omikron soja u Hrvatskoj

Nakon što su i službeno potvrđena dva slučaja omikron soja u Hrvatskoj, sada su postavljene i još dvije sumnje i to kod osoba koje su prethodno boravile u Južnoafričkoj Republici, javlja Jutarnji list.

Kako je rekao voditelj Službe za epidemiologiju HZJZ-a, Bernard Kaić, osobe su epidemiološki obrađene, a detalji bi trebali biti poznati uskoro. Obje osobe dakako COVID su pozitivne.

Podsjetimo, ranije je izviješteno kako je kod tri osobe u Hrvatskoj zabilježen omikron soj, a svi su oni bili vezani za jedno poslovno okupljanje otprije dva tjedna na kojem su boravili i strani državljani.

Nakon službene potvrde i HZJZ je ažurirao preporuke o karanteni koja se produžuje na 14 dana za sve one za koje postoji sumnja da su bliski kontakti osobe zaražene omikronom, a stožer je na snagu stavio Upute za putnike koji dolaze iz država za koje se pri dolasku u Republiku Hrvatsku primjenjuju posebne epidemiološke mjere prilikom prelaska granice. Riječ je o putnicima koji dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocwane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea, Hong Konga, Republike Mozambik te Brazila, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike