6.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ivanku nakon noćnog provoda muž nije pustio u kuću. Pozvala je policiju...

Ivanku nakon noćnog provoda muž nije pustio u kuću. Pozvala je policiju u pomoć, no uhitili su nju. I osudili

Ivanka (36) je zatražila oko 10.30 sati pomoć policije jer je suprug Zdravko (45) nije htio pustiti u obiteljsku kuću nakon što se vratila iz noćnog provoda.

No, umjesto da joj pomognu da uđe u kuću, policajci su Ivanku uhitili. Nije bila pod utjecajem alkohola i cijelo je vrijeme surađivala s dvojicom policajaca, priznali su redarstvenici na sudu, piše Danica.

Zašto su je onda uhitili i odveli u policijsku postaju na zadržavanje? Prema presudi, ona se u studenome oko 10.30 sati u Vinkovcima ispred obiteljske kuće nasilnički ponašala u obitelji te počinila psihičko nasilje prema suprugu Zdravku.

“Dok su policajci M. i A. ispred obiteljske kuće obavljali razgovor sa Zdravkom, počela je vikati i vrijeđati supruga riječima: ‘Majmune, kretenu jedan, uništit ću te, ti si glumac i kretenčina, mrtav si za mene, kretenčino jedna’! To je kod njega prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost, dakle, počinila je nasilje u obitelji”, zaključio je prekršajni sudac.

Suprug je svjedočio kako je Ivanka noć provela izvan kuće, da bi u radnim dopodnevnim satima došla doma, i to zajedno s dvojicom policijskih službenika.

“Supruga je bila ljuta jer joj nisam htio predati dijete te mi je u ljutnji izgovorila uvredljive riječi, a kojih se sada ne sjećam. Uputila mi je i prijetnju, ali se točno ne sjećam kakva je to bila prijetnja”, naglasio je povrijeđeni suprug koji kaže kako od tog dana oni više nisu zajedno.

Policajac kaže kako ju je upozorio da se smiri, ali ona je i dalje suprugu govorila da je kreten.

Zato ju je pozvao u službeno policijsko vozilo kako bi u policijskoj postaji nastavio daljnje postupanje prema njoj. Ona je to bez pogovora učinila te se u postaji podvrgnula alkotestiranju. Uopće nije bila pod utjecajem alkohola.

“Potom smo je uhitili te kasno poslijepodne doveli na sud zbog počinjenja prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji”, zaključio je vinkovački policajac.

Suprug je, doduše, priznao kako je “prethodnu večer on supruzi mobilnim telefonom uputio više poruka, a koje se odnose na njezino ponašanje i prethodna izbivanja iz kuće”.

Sud je Ivanku proglasio krivom zbog psihičkog nasilja prema mužu te ju je osudio na 600 kuna novčane kazne. Kako je jedan dan provela u pritvoru, mora platiti samo 300 kuna. Presuda je nepravomoćna i na nju se Ivanka može žaliti. Razvedena majka dvoje djece, inače, zaposlena je i prima plaću od 3400 kuna. Nema nikakvu imovinu, piše Danica, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike