6.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bjegunac koji je umalo utopio bebu ima još jedno dijete koje je...

Bjegunac koji je umalo utopio bebu ima još jedno dijete koje je Centar izdvojio iz obitelji i smjestio u Dom za djecu

Bjegunac s Klisa Mario Usanović (32), uhićen zbog sumnje u obiteljsko nasilje nad bebom starom nekoliko mjeseci ima još jedno dijete, koje je u srijedu navečer smješteno u ustanovu za djecu, piše Slobodna Dalmacija. Mjeru izdvajanja i smještaja djece izvan obitelji donio je Centar za socijalnu skrb Split.

Na njihovu preporuku je u bolnicu smještena i majka djece, koja je došla na Hitni prijem s djetetom starim nekoliko mjeseci koje je imalo simptome utapanja. Žena je bila potpuno rastrojena i nesuvisla te je procijenjeno da se i nju treba hospitalizirati.

Ante Bjažević, ravnatelj CZSS Split, kazao je za Slobodnu Dalmaciju da se mjera donosi u slučajevima kada se procijeni da je ugrožen život djece.

“Djelatnici naše podružnice su odmah sinoć uredovali s policijom nakon čega je starije dijete smješteno u Dom za djecu. Mjera izdvajanja iz obitelji odnosi se na oba djeteta, ali je mlađe sada u bolnici”, kazao je ravnatelj.

Obitelj nije otprije bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb niti je Usanović evidentiran kao počinitelj u aplikaciji za sprečavanje nasilja i pomoći žrtvama nasilja u obitelji.

Prilikom izlaska na teren u kući je, prema neslužbenim informacijama, nađeno oružje, ali i laboratorij za proizvodnju narkotika. Kako se sumnjalo da je i osumnjičenik pod utjecajem droge, odmah po uhićenju mu je uzeta krv kako bi se obavilo testiranje na opojne tvari i alkohol.

Usanović u dosjeu ima prijavu za preprodaju droge iz 2018. godine kada je uhićen na splitskom predjelu Plokite sa speedom i ecstasyjem. Bio je u MORH-a kao pripadnik ratne mornarice, ali više nije u njihovom djelatnom sastavu, prenosi RTL.

Bio i u popularnom showu: Policija ipak uhitila oca kojeg sumnjiči da je ozlijedio curicu staru par mjeseci

Najnovije

Još iz rubrike