6.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Trik za ukusno kuhano vino zbog kojeg nećete morati dodati puno šećera

Trik za ukusno kuhano vino zbog kojeg nećete morati dodati puno šećera

Kuhano vino tradicionalno se ispija na kraju godine u vrijeme blagdana. Kad već ovo popularno piće ne možemo pijuckati na adventskim sajmovima, vrlo lako možemo ga napraviti u svojem domu.

Ovo ukusno piće izvrsno je rješenje kada želite popiti nešto toplo, ali i kada se želite riješiti ostataka vina iz hladnjaka, piše Pun kufer.

U receptima za kuhano vino korica i sok limuna i naranče najčešći su sastojci. Ipak, budite na oprezu. Stručnjaci tvrde da treba pripaziti kada se služimo citrusima jer njihova kiselina i gorčina može narušiti ravnotežu okusa u kuhanom vinu. Da bi se neutralizirala kiselina lošeg vina, ali i citrusnog voća, mnogi stavljaju veliku količinu bijelog šećera prilikom kuhanja i tako pokušavaju “spasiti stvar”.

Umjesto toga odaberite prirodno slatko voće poput jabuka, krušaka ili čak šljiva te ih na laganoj temperaturi kuhajte u vinu što je duže moguće. Ne samo da ćete tako aromatizirati vino novim voćnim okusima, već će vam biti potrebno i manje šećera.

Bijeli šećer možete u potpunosti izbaciti iz recepta, a kuhano vino zasladiti medom, javorovim sirupom ili muscovadom, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike