6.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Stravičan zločin u Splitu: Optužen za teško ubojstvo majke u psihotičnom stanju....

Stravičan zločin u Splitu: Optužen za teško ubojstvo majke u psihotičnom stanju. Umjesto da ode u zatvor, ide na liječenje

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 39-godišnjeg Branimira Sušića za teško ubojstvo majke, 61-godišnje Dolores Vukotić, prenosi Slobodna Dalamcija.

Tužiteljstvo tvrdi da je okrivljenik bio neubrojiv te da mu se nakon rasprave odredi smještaj sukladno odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Okrivljenik se tereti da je počinio navedeno kazneno djelo tijekom noći 3. listopada 2021. od 1.30 do 8 sati, u stanu u Splitu, u stanju psihotičnog karaktera zbog kojeg nije mogao shvatiti značajke svojih postupaka i upravljati njima.

Naime, nakon što je tuženi naljutio svoju majku koju i ranije zlostavljao, upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao je požar te joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život.

Sušić se naljutio na majku jer mu je uzela cigaretu iz kutije. Zapalio joj je kosu i odjeću upaljačem i upaljenom cigaretom te ostavio u kadi.

Nakon što je pustio vodu rekao joj je: “Sada se sama ugasi”. Popio je tabletu i otišao na spavanje dok je majka umirala u stravičnim mukama i zapomagala. Ujutro je izašao na kavu, a kada se vratio kući, nazvao je Hitnu pomoć vidjevši majku mrtvu u kupaonici.

Žrtva je pronađena u stravičnim ozljedama. Osamdeset posto tijela bilo je u karboniziranom stanju. U optužnici je predloženo da mu se produlji istražni zatvor, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike