6.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Premlatili profesora do smrti jer je prijavio kršenje epidemioloških mjera: Podignuta optužnica...

Premlatili profesora do smrti jer je prijavio kršenje epidemioloških mjera: Podignuta optužnica protiv četvero mladih

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv četvero osumnjičenih zbog teškog ubojstva 35-godišnjeg profesora.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. studenog, nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana starosti 29, 24, 20 i 26 godina zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva 35-godišnjeg profesora.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 29. svibnja 2021. oko 4:00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, postupajući iz osvete prema 35-godišnjaku zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili kazneno djelo, stoji u priopćenju DORH-a.

“Nakon što su policijski službenici otišli budući da im nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjeg oštećenika na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom, u čemu su mu se pridružili i ostali okrivljenici koji su zadali oštećeniku brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati.

Oštećenik je, uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda preminuo 30. svibnja”, navodi se u optužnici.

Profesor je zbog teških ozljeda prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na liječenju, ali je u nedjelju navečer umro.

Nedugo nakon stravičnog zločina, iz Gospodarske škole Varaždin potvrđeno je kako se radi o 35-godišnjem profesoru engleskog jezika.

Iz policije je priopćeno da su vrlo brzo nakon događaja identificirane četiri osobe koje se dovode u vezu s ovim ubojstvom – 24-godišnja žena i tri muškarca u dobi od 20, 25 i 29 godina. Sve četiri osobe pritvorene su, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike