3.9 C
Zagreb
Naslovnica Sport Livaja i Subašić prijavljeni disciplinskom sucu

Livaja i Subašić prijavljeni disciplinskom sucu

Hrvatski nogometni savez objavio je na službenim stranicama da je povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, prijavio po službenoj dužnosti igrače HNK Hajduk, Marka Livaju i Danijela Subašića, disciplinskom sucu HT Prve lige.

– Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Ranije se o ovom slučaju oglasio Hajduk koji je osudio bilo kakav govor mržnje te se ispričao, no dodao da se sve treba promatrati u cjelini, a u jučerašnjom priopćenju komentirao je ovaj slučaj i GNK Dinamo.

– Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljiv i neprimjeren govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a, kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje, objavio je Dinamo, piše HRT.

Dinamo: Očekujemo višemjesečne suspenzije, a Torcidi ide zabrana!

Priopćenje Hajduka: Ispričavamo se zbog Livaje, ali dinamovci su pljeskali na ”ubi tovara”

VIDEO Livaja zapjevao: Mrzim Dinamo, srpsko ime to

Najnovije

Još iz rubrike