-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Lauc: Ovog dečka koji je umro od cjepiva sam poznavao...

Lauc: Ovog dečka koji je umro od cjepiva sam poznavao…

Znanstvenik Gordan Lauc oglasio se na fb-u:

“Mnogi ljudi ne razumiju brojeve, no i brojevi su ponekad teško razumljivi.

Sad kad je ovo i službeno potvrđeno, mogu reći da iako je u Hrvatskoj sa, ili od COVID-19 umrlo više od 11,000 ljudi, osobno ne poznajem, tj. nisam poznavao, nikoga tko je umro od COVID-19. S druge strane ovog dečka koji je umro od cjepiva sam poznavao. A poznavao sam i jednog studenta kojeg je ubio semafor na križanju blizu KB Dubrava…

Ne znam postoji li još itko na svijetu koji je poznavao osobe koje su ubili semafor i cjepivo, a nije poznavao nikoga koga je ubio COVID-19. Ne možemo donositi generalne zaključke na temelju osobnih iskustava. Za to se moramo osloniti na stvarne podatke i njihovu ozbiljnu analizu”, napisao je Lauc.

Ranije je napisao:

“Nova procjena Europske medicinske agencije koju prenosi HALMED kaže da je nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom rizik za razvoj upale srčanog mišića ili srčane ovojnice oko 1 na 10,000, s time da su najvećem riziku izloženi mladi muškarci.

Što to zapravo znači? To znači točno ono što stalno ponavljam. Na razini pojedinca rizik je mali. Onaj tko se iz nekog razloga hoće, ili mora cijepiti ne mora se zbog toga previše bojati.

S druge strane, prisiljavanjem čitave populacije da se cijepi sigurno ćemo velik broj mladih života izložiti riziku za koji nema nekog racionalnog opravdanja.

Cijepljenje mora biti osobna odluka kojom netko želi umanjiti vlastiti rizik teškog oblika bolesti, a ne način da izbjegnemo administrativne barijere koje nas onemogućavaju u normalnom životu”, napisao je.

O zaraženim liječnicima:

Kada imate ovakvu anomaliju u sustavu (a to da u jednom danu umre skoro deset puta više pacijenata no što ih umire prije i nakon tog dana) onda imate dvije opcije:

1) Detaljno istražiti što se dogodilo i naučiti kako da se to više ne ponovi

2) To prikriti i praviti se da se ništa nije dogodilo, kako slučajno netko “ne bi bio kriv”

Što mislite koju od te dvije opcije su izabrali oni koji upravljaju sustavom zdravstva u Hrvatskoj?

Vjerovali, ili ne, to što su ovaj tjedan pokrenuli program (doduše za sada probni) testiranja cijepljenih zdravstvenih radnika implicira da su ipak odabrali opciju 1…

Kaić o dilemi koga uopće može tužiti obitelj preminulog od cjepiva

HALMED nakon smrti: Dobrobiti cijepljenja su veće; Istražuju se još 32 smrtna slučaja

Najnovije

Još iz rubrike