-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Rok do kraja godine: Ako žele na posao - moraju se cijepiti!

Rok do kraja godine: Ako žele na posao – moraju se cijepiti!

Svi stanovnici New Yorka moraju se cijepiti do 27. prosinca, u protivnom neće moći na posao, odlučio je gradonačelnik.

Svi Njujorčani će se morati cijepiti ako žele ići na posao. Odluka stupa na snagu 27. prosinca. Poslodavci u javnom sektoru već moraju biti cijepljeni, aliodluka će sada biti proširena na sve zaposlenike u privatnom sektoru, rekao je gradonačelnik Bill de Blasio.

“Mi u New Yorku odlučili smo upotrijebiti preventivni štrajk. Imamo omikron kao novi faktor, hladnije vrijeme koje će stvoriti nove izazove s delta varijantom, imamo blagdanska druženja”, rekao je gradonačelnik.

Objasnio je da će New York biti prvi američki grad koji će propisati cjepiva za radnike u privatnom sektoru. Mandat za radnike u javnom sektoru koji je stupio na snagu ranije ove jeseni naišao je na glasan otpor, a neki zaposlenici su dali otkaz. Međutim, stope cijepljenja su nakon te odluke porasle, piše BBC.

Na području New Yorka evidentirano je 10 slučajeva zaraze omikronom.

“Ovo bi bio moj savjet gradonačelnicima, guvernerima, izvršnim direktorima diljem zemlje – koristite mandate cjepiva. Što su univerzalniji, veća je vjerojatnost da će zaposlenici reći – vrijeme je da to učinim. Jer ne možete skakati iz jedne industrije u drugu ili iz jedne tvrtke u drugu. To je nešto što mora biti univerzalno da zaštiti sve nas”, poručio je, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike