-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Priopćenje Hajduka: Ispričavamo se zbog Livaje, ali dinamovci su pljeskali na ''ubi...

Priopćenje Hajduka: Ispričavamo se zbog Livaje, ali dinamovci su pljeskali na ”ubi tovara”

Nakon što su slavili u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama na Maksimiru s 2:0, navijači su priredili veliki doček nogometašima Hajduka u splitskoj zračnoj luci, ali i pred poljudskim stadionom.

Marko Livaja završio je na ramenima navijača, a internetom se sinoć proširila snimka na kojoj se može vidjeti kako pjeva pjesmu “Mrzim Dinamo…” čiji stihovi nisu najbolje sjeli navijačima Dinama, a danas se na društvenim mrežama pojavila nova snimka na kojoj pjeva istu pjesmu, ali u noćnom klubu. Tom prilikom, na upit Dnevnika Nove TV, oglasio se HNK Hajduk Split čije priopćenje prenosi se u cijelosti:

“HNK Hajduk kao klub i institucija osuđuje bilo kakav govor mržnje u svakom obliku i kontekstu te se ovim putem ispričavamo svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača.

Ono što želimo je sagledati fenomen u cjelini, a ne gledati ga istrgnutog iz konteksta. Potenciranje rivaliteta u jeziku ultras subkulture uvijek barata pojmom mržnje, u svim derbijima diljem svijeta. Kada jezik i rituali subkulture dospiju u mainstream medije onda dobiju drukčije značenje i nastupa zgražanje.

Igrači GNK Dinamo su na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija pljeskanjem odobravali skandiranje “ubi tovara” što je uobičajeni kolorit u svim bitnim utakmicama kojima ne želimo pridodavati veliku važnost, jer što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju.

Kao Klub ćemo prema svojim igračima postupiti sukladno internom disciplinskom pravilniku”, objavili su iz splitskog kluba, piše Gol.hr

VIDEO Livaja zapjevao: Mrzim Dinamo, srpsko ime to

Najnovije

Još iz rubrike